joi, 27 februarie, 2020
7.1 C
București

Tensiunile din Orientul Mijlociu duc la creșterea prețurilor petrolului și aurului

Ole Hansen, director Strategie mărfuri Saxo Bank, a precizat că redresarea de o lună a aurului și mai ales a petrolului s-a prelungit în urma atacului american asupra unui general iranian de la Bagdad, conform b1.ro.

Tensiunile din Orientul Mijlociu cresc riscul întreruperilor de rezerve în timp ce investitorii se refugiază spre aur pe măsură ce stocurile scad și apar presiuni inflaționiste, potrivit acestuia.

“Coșul Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Organizației Națiunilor Unite (FAO) de 55 de mărfuri alimentare cheie a crescut cu 10% de la an la an în noiembrie, următoarea actualizare, pentru decembrie, fiind așteptată săptămâna viitoare. Dat fiind că țițeiul este, în prezent, în creștere cu peste 30% de la an la an, perspectiva pentru creșterea inflației prin costuri de producție mai mari nu face decât să susțină perspectiva prețurilor mai ridicate ale aurului.

Faza de corecție a aurului în urma creșterii la 1557 $/uncie din luna septembrie a anului trecut a reușit să producă doar o corecție slabă de 38,2%. Mai ales performanța din luna decembrie, când indicii americani pentru stocuri au atins maxime record și obligațiunile și stocurile din piețele emergente au fost cumpărate, a fost impresionantă. A subliniat concentrarea tot mai intensă asupra inflației și a dolarului, care a dat semne de scădere luna trecută.

În urma trecerii peste pragul de 1518 $/uncie, aurul are din nou în vedere testarea vârfului menționat din septembrie. Dat fiind că piața este deja în mișcare, cele mai recente evenimente de la Bagdad au accelerat evoluția către provocarea vârfului menționat. O depășire a acestuia, folosind extensiile Fibo, ar aduce în centrul atenției valorile de 1589 $/uncie și 1622 $/uncie”, a declarat Ole Hansen, conform financialintelligence.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

XTB: ce impact va avea coronavirus asupra economiei românești

Impactul asupra economiei locale este în prezent nesemnificativ, dar în condițiile în care situația cu riscuri reale dar...

Cum se acordă concediul medical și indemnizația pentru carantină

Concediul şi indemnizaţia pentru carantină se acordă asiguraţilor cărora li se interzice continuarea activităţii din cauza unei...

Covid-19 nu a afectat încă leul

Comparativ cu sfârșitul anului trecut cursul euro a crescut cu aproape trei bani, o valoare modestă, care...

Coronavirus afectează și economia României?

China este al șaptelea partener comercial al României iar răspândirea coronavirusului afectează business-urile locale care importă în...

TRENDING

Piaţa manualelor, prin uşa întredeschisă

Concurenţa editorială se reia pe piaţa manualelor...