ONU își închide sediul din New York și anunță un plan de urgență contra coronavirus. Toată Italia, sub izolare

Începând de marți seară, ONU își închide porțile pentru vizitatori. Anunţul a fost făcut marți dimineață, la o săptămână după ce Palatul Națiunile Unite din Geneva și-a închis și el porțile din cauza epidemiei de coronavirus în Europa.

Decizia a fost luată concomitent cu declararea stării de urgență la New York. Justificarea măsurii luate la sediul ONU a fost existența unor riscuri considerabile de propagare a virusului ucigaș în condițiile în care această clădire, în vremuri normale, primea până la 1.000 de vizitatori zilnic. Începând de luni, frecvența dezinfectării localului s-a dublat, iar persoanelor sosite din zone de risc li s-a recomandat să intre în carantină voluntară.

Consiliul de Securitate – în activitate tip teleconferinţă

A fost recomandată organizarea activității săptămânii în doar trei zile de lucru, la domiciliu, și două zile la Națiunile Unite. Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate au testat deja luni seară un dispozitiv de lucru sub formă de teleconferință. Interesant, spun corespondenții de presă acreditați la ONU, este faptul că este pentru prima dată când Consiliul de Securitate, în cei 75 de ani de existență, este nevoit să-și întrerupă lucrările în cadrul reuniunilor directe.

Stare de urgență la New York

Noi cazuri de contaminați cu coronavirus au fost confirmate luni la New York, determinând instituirea stării de urgenţă de acum nu doar pe coasta de vest, ci și pe cea de est a Statelor Unite. Guvernatorul New Yorkului poate astfel să deblocheze mai mulți bani pentru recrutarea de personal medical suplimentar. El a lansat apelul către cetățeni de a nu ceda panicii, mai ales că în supermarketuri a început deja avalanșa de cumpărători. În acest moment, în Statele Unite sunt înregistrate 430 cazuri de contaminare și 19 decese.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW