14.8 C
București
joi, 4 martie

Oportunităţile oferite de tehnologia viitorului

PowerNet, companie cu capital integral românesc, a sărbatorit 19 ani de la înfiinţare, timp în care prin determinare şi activitate susţinută a reuşit să obțină o mare vizibilitate în domeniile de externalizare a serviciilor şi integrarea soluţiilor IT, concurând cu succes marile firme internationale.

Compania a acumulat în toți acesti ani o vastă experienţă în piaţa IT românească și s-a impus prin seriozitate și maturitate. “TECH PARTY – evenimentul prin care am sărbătorit toată această activitate, a reprezentat un minunat prilej de a reuni echipa, partenerii şi prietenii companiei, cei care au fost alături de PowerNet în aceste aproape doua decenii”, a declarat Emil Munteanu, Managing Partner – Power Net Consulting.

Au fost rememorate poveştile începuturilor, eforturile şi emoţiile de tineri antreprenori, au fost trecute în revistă marile proiecte cu care PowerNet se mândreşte, proiecte care au contribuit la succesul de astăzi. În anul 1999, trei prieteni Eduard Dimitriev, Ştefan Mustaţă şi Emil Munteanu au pornit o afacere prin care vindeau calculatoare. Şase ani mai tarziu au început să se dezvolte accesând fonduri europene pentru diverse proiecte şi au reuşit să îşi construiască propriul sediu al firmei, în strada Mihai Eminescu, sediu în care îşi desfaşoară activitatea şi în momentul de faţă.  Astăzi sunt deja patru asociaţi, echipei i s-a alăturat şi Claudia Panait. Asociaţii au realizat foarte repede faptul că un factor important al succesului este investiţia în resursa umană. Pentru a putea oferi servicii profesionale, de înaltă calitate, clienţilor săi,  PowerNet a asigurat angajaţilor diverse forme de pregătire, training-uri şi certificări. Unul din motivele, care îi fac încrezători pe cei de la PowerNet că fac lucrurile bine şi au ales oamenii potriviţi, este că au angajaţi care le sunt alături încă de la început.

În ultimii 3 ani au vazut o oportunitate majoră în zona de securitate IT, astfel că au investit în parteneriate precum cel cu Forcepoint, MobileIron, Imperva, Ivanti sau Radware. Aceşti noi parteneri vin ca o completare a listei de parteneriate existente, cu mari companii cu care au colaborat în multe proiecte precum: Microsoft, VmWare, DellEMC, Fortinet sau CA Technologies.

În cadrul Tech Party au fost prezentate și oportunităţile pe care tehnologia le oferă în viitor şi către ce proiecte şi sectoare ale industriei IT&C îşi îndreaptă atenţia PowerNet. “Ne focusăm pe servicii profesionale de outsourcing pentru mentenanţă corectivă și preventivă pentru infrastructuri IT medii şi enterprise, servicii de migrare de servere sau aplicaţii în cloud, iar mai nou ne uităm foarte atent către serviciile de automatizare de proces (roboţi software). În acest moment avem în derulare proiecte de securitate IT, respectiv Data Loss Prevention în companii din domeniul retail, farma, servicii, asigurari, suntem în curs de implementare a unei soluţii de Mobile Device Management într-o bancă şi lucrăm la implementarea unei soluţii de automatizare şi management al email-urilor într-o companie de utilităţi. De asemenea, furnizăm servicii de outsourcing pentru o companie din UK pentru care implementăm tehnologie WIFI pentru clienţii lor din Europa de Est”, a precizat Emil Munteanu.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Oportunitati de tehnologie a viitorului, nu “tehnologia viitorului”;In schimb spuneti, cutare, ministru al cutare in loc de ministrul mediului/agriculturii etc. Aaa, daca spuneati a in calitete de ministru al, era corect. Mai invatati!
    Vai, cand aud”Muzeul de Stiintele Naturii”, mor!Cu limba romana de gat! Dar ce spunem “Muzeul de Istoria”???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW