Opoziţia a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost depusă vineri la Parlament. Documentul intitulat „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă este ruşinea României” a fost semnat de 163 de parlamentari din opoziţie. Parlamentarii PNL, USR şi PMP Florin Cîţu, Ionuţ Moşteanu şi Robert Turcescu au declarat, vineri, după depunerea moţiunii de cenzură, că Guvernul Dăncilă trebuie trimis „acasă”, potrivit Agerpres.

,,Astăzi am depus moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea -Dăncilă, ruşinea României!”. Este o moţiune de cenzură pe care eram obligaţi să o depunem, având în vedere starea în care această guvernare a dus România astăzi, dar mai ales având în vedere viitorul sumbru pe care îl întrevedem dacă această guvernare rămâne în România. Este foarte important să realizăm momentul acestei moţiuni, care este momentul adevărului. Astăzi, în România avem grupări politice care spun că respectă valorile europene, respectă tot ce înseamnă să fii european, se mândresc să facă parte din familia europeană şi din familiile europene, partidele politice care astăzi conduc Europa, totuşi, la ei acasă susţin o coaliţie care a distrus România în ultimii doi ani de zile şi care a îndepărtat România de Europa. A venit momentul să lămurim acest lucru în societatea noastră şi să facem ceea ce spunem. Dacă respectăm Europa, România, este momentul să votăm această moţiune de cenzură şi să trimitem guvernarea acasă”, a declarat senatorul PNL Florin Cîţu.

De asemenea, Florin Cîţu a precizat că în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată de către Parlament, partidul său este deschis la negocieri şi că viitorul cabinet poate să conţină şi membri ai UDMR, informează sursa citată.

,,Ieri, PNL a prezentat o alternativă la bugetul pentru 2019. (…) Avem un buget pe care cei de la UDMR pot să îl studieze, pot să vadă care sunt priorităţile. Vă spun: priorităţile sunt investiţiile. Nu am spus nimic despre premier şi miniştri. Totul se negociază după votul de la moţiune. Acel Cabinet poată să includă şi membri ai UDMR. (…) Dacă nici acest lucru nu este de ajuns – program de guvernare, suntem deschişi la negociere, vrem să respectăm valorile europene, nu ştiu ce scuză mai pot găsi colegii de la UDMR în acest moment”, a afirmat senatorul liberal.

Moţiunea de cenzură, liant pentru Opoziţie

Deputatul PMP Robert Turcescu consideră că moţiunea de cenzură reprezintă ,,startul acţiunilor opoziţiei unite” care marchează începutul unei colaborări între PNL, PMP şi USR.

,,Se obişnuieşte la depunerea unei moţiuni de cenzură să se numere voturile, să se facă tot felul de calcule. Eu însă aş atrage atenţia şi asupra altor aspecte. În primul rând, asistăm azi la un document extrem de important care marchează începutul unei colaborări foarte puternice între partidele de opoziţie. Putem denumi această moţiune de cenzură ca fiind startul acţiunilor opoziţiei unite, deşi noi am mai colaborat de-a lungul timpului depunând sesizări la CCR, încercând să stopăm nenorocirile făcute de coaliţia PSD-ALDE”, a spus Robert Turcescu.

Reacţia lui Klaus Iohannis de la Bruxelles

Prezent la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că moţiunea de cenzură reprezintă „principalul instrument al Opoziţiei în Parlament” şi că ar fi ciudat să renunţe la el.

„Moţiunea de cenzură este principalul instrument al Opoziţiei în Parlament. Ar fi chiar ciudat să renunţe la acest instrument. Au dreptul o dată pe sesiune să facă moţiune de cenzură şi o vor face. Este un test important şi pentru Opoziţie, şi pentru Putere”, a declarat preşedintele Iohannis, citat de Agerpres.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW