10.2 C
București
miercuri, 25 noiembrie

Opoziția democratică din Belarus a primit Premiul Saharov 2020 pentru libertatea de gândire

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunțat joi, în cadrul actualei sesiuni plenare de la Bruxelles, laureații Premiului Saharov, în baza deciziei președintelui Parlamentului și a liderilor grupurilor politice din PE.

“Permiteți-mi să-i felicit pe reprezentanții opoziției din Belarus pentru curajul, reziliența și fermitatea lor. S-au ridicat și rezistă ferm în fața adversarului mult mai puternic”, a subliniat David Sassoli. Cu toate acestea, ei au de partea lor ceva ce nu poate fi înfrânt niciodată – adevărul. Prin urmare, mesajul meu pentru voi, stimați laureați, este să ramâneţi puternici și să nu renunțați la lupta voastră. Nu uitați că suntem de partea voastră”, a spus președintele PE.

Premiul Saharov pentru libertatea de gândire este acordat de Parlamentul European în fiecare an. A fost înființat în 1988 pentru a aduce un omagiu persoanelor și organizațiilor care sunt angajate în lupta pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Poartă numele în onoarea fizicianului și disidentului politic rus Andrei Saharov și are valoarea de 50.000 euro.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW