miercuri, 27 mai, 2020
11.3 C
București

Oprea revine la butoanele politicii. UNPR participă la europarlamentare

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat, sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al UNPR, că partidul va participa singur la alegerile europarlamentare de anul viitor.

,,Vom participa la europarlamentare. Sperăm într-un rezultat bun. Vom pune umărul la prezidenţiale pentru un preşedinte care este cel mai bun pentru România, iar la alegerile din 2020 să facem o figură bună la locale şi să intrăm din nou în Parlamentul României”, a spus Gabriel Oprea la Iaşi. De asemenea, el a spus că UNPR nu exclude nici posibilitatea unei alianţe.  
Privitor la necesitatea finalizării litigiului dintre Uniunea Naţională pentru Progresul României şi PMP, Oprea a declarat că spera ca problema să se rezolve pe cale amiabilă.

,,Trebuie să ne rezolvăm problema juridică cu PMP. Noi sperăm pe cale amiabilă. Dacă nu… legea şi o sentinţă ne va da dreptate, fiindcă chiar avem dreptate. (…) Este nevoie să ne aducem înapoi membrii de partid, am avut sute de mii de membri de partid, să îi convingem să revină înapoi la UNPR, să revină şi să vină la noi foarte mulţi patrioţi români, oameni de valoare, aşteptăm militarii în rezervă, poliţişti, jandarmi, pompieri pentru care ne-am bătut şi ne batem pentru drepturile lor, iar cei activi să ne urmărească proiectele şi să ne voteze”, a mai adăugat acesta.

Totodată, Comitetul Executiv Naţional al UNPR a adoptat, în unanimitate, o rezoluţie prin care îşi exprimă indignarea faţă de modul cum este condusă România.

,,Gândul la viitoarele alegeri şi setea de putere au tulburat minţi şi au declanşat atitudini comportamentale politice şi, nu numai, greu de înţeles şi admis. Sfidarea Constituţiei şi a deciziilor Curţii Constituţionale de către unii reprezentanţi ai instituţiilor statului, împiedicarea ministrului Justiţiei de a-şi îndeplini atribuţiile constituţionale, manifestările şi luările de poziţie discutabile, de multe ori părtinitoare ale CSM, ale ÎCCJ, ale procurorului general, ale Parlamentului, ale Guvernului, ale partidelor politice parlamentare nu fac altceva decât să creeze impresia unei ţări în care disoluţia autorităţilor statului este în plină desfăşurare”, se arată în Rezoluţia UNPR, potrivit Agerpres.

Potrivit UNPR, coaliţia PSD-ALDE, “plină de sine şi înţelepciune a dat ţara pe mâna a trei guverne, unul mai bun decât celălalt, toate având în structură mulţi miniştri slab pregătiţi profesional, intelectual şi politic, de regulă reprezentanţi ai baronilor locali, interesaţi în principal de binele lor propriu şi al partidului care i-a propulsat în funcţie”.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...