Ordinul pentru alocarea de fonduri suplimentare Măsurii 2 de sprijin pentru IMM a fost publicat

Ordinul semnat de Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin care a fost aprobată alocarea de fonduri suplimentare pentru Măsura 2 dedicată sprijinirii IMM-urilor afectate de criza COVID-19, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 654 din 1 iulie 2021, potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Astfel, cele 241 de milioane de euro, aferente Măsurii 3 care a fost anulată, vor fi utilizate pentru plata contractelor aferente proiectelor depuse de companii la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT).

Pașii următori vor fi semnarea actului adițional la contractul de finanțare între MIPE și MEAT după care vor putea fi efectuate plățile către antreprenori. Estimăm ca întreaga procedură va fi finalizată în cursul săptămânii următoare.

Comisia Europeană a fost de acord cu alocarea temporară către Măsura 2 a fondurilor aferente Măsurii 3, până la reluarea acesteia cu fonduri din React EU, iar Guvernul a aprobat la sfârșitul lunii iunie o Ordonanță de Urgență în acest sens.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW