4.1 C
București
luni, 1 martie

Ordonanța care prevede amânarea ratelor rediscutată de Guvern

Executivul a adoptat, joi, Ordonanța de urgență care privește suspendarea plății ratelor la bancă pentru o perioadă de până la nouă luni, în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19.

În cursul zilei de astăzi au apărut informații în spațiul public, prin care se arată că ordonanța a fost retrasă de la publicarea în Monitorul Oficial.

Florin Cîțu susține într-o postare pe Facebook că aceasta nu a fost retrasă, doar că va fi rediscutată în ședința de guvern de astăzi: „Ordonanța care amână plata ratele romanilor până la 9 luni(!!!) nu este retrasa! Câteva observații ale MFP care clarificau mai multe discuții apărute în spațiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare. Astăzi în ședința de guvern de la ora 17:00 corectăm această eroare. Varianta cu toate observatiile incluse se va publica dupa sedinta de guvern de astazi”.

De această facilitate pot beneficia persoanele fizice și juridice care nu au restanțe, cererile putând fi depuse până la încetarea stării de urgență pe teritoriul României.

Cetățenii pot opta pentru suspendarea plății ratelor la bănci cu până la nouă luni, dar nu mai mult de 31.12.2020.

Cererile pot fi depuse cel mai târziu până la încetarea stării de urgență pe teritoriul României.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW