-5.6 C
București
duminică, 17 ianuarie

Pandemia progresează în America și amenință să revină în Europa

În Germania are loc realmente o revenire a virusului ucigaș activ. Sâmbătă au fost anunțate în Germania 687 noi cazuri de contaminare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, ducând bilanțul total al contaminaţilor din Germania la… 193.243. Au fost anunțate de asemenea 6 noi decese, numărul total al morților ajungând în acest moment în Germania la 8.954.

Situația pandemiei în lume era apreciată sâmbătă de corespondenții agențiilor de presă citați de “Les Echos” “mai degrabă îngrijorătoare”. Covid-19 progresează în sudul Statelor Unite și în America latină și amenință cu revenirea în forță în Europa, unde cetățenilor li se cere mai multă vigilență.

Per total, potrivit cifrelor oficiale OMS, pandemia a ucis până acum, la nivel mondial, cel puțin 490.771 persoane, iar până săptămâna viitoare, este sigură depășirea cifrei de 10 milioane de contaminați cu Covid-19.

Pentru a putea realiza testele, vaccinurile și tratamentele în cazul acestei boli, OMS a evaluat a fi necesare fonduri de circa 30 miliarde de dolari.

În India a fost depășită cifra de 500.000 contaminați

Sâmbătă, India a depășit recordul de 500.000 de persoane infectate cu Covid-19. Numai în ultima zi, sâmbătă, au fost depistați circa 18.500 contaminați. Numărul morților a ajuns și el la 15.685. Grav este faptul că epidemiologii consideră că pandemia în India încă nu a ajuns la punctul culminant, el fiind așteptat peste câteva săptămâni, când numărul contaminaţilor se va apropia de un milion. Cele mai afectate zone sunt capitala New Delhi și Bombay.

În Statele Unite, din nou un număr record de contaminați

Statele Unite, a anunțat sâmbătă dimineață agenția Reuters, au înregistrat un număr record de contaminați cu Covid-19 în 24 de ore – respectiv 45.242. Este cel mai mare număr de cazuri noi înregistrate vreodată în Statele Unite. Numărul total al americanilor infectați cu Covid-19 a ajuns, astfel, la 2,48 milioane.Începând de vineri, în Texas și Florida au fost reînchise barurile, restaurantele, măsură luată și în alte circa zece state americane.

21 de noi cazuri în China continentală

În ultimele 24 de ore, autoritățile sanitare chineze au înregistrat 21 cazuri suplimentare de infectați cu coronavirus. 17 dintre ele sunt recenzate la Beijing. Totalul contaminaţilor, de la declanșarea epidemiei, în China continentală este de 83.483 . Numărul morților a rămas neschimbat de la mijlocul lunii mai, 4.634.

Buenos Aires reintră în izolare strictă

Președintele argentinian Alberto Fernandez a anunțat o înăsprire serioasă a măsurilor de izolare în zona Buenos Aires pentru perioada 1-17 iulie, în fața creșterii considerabile a numărului contaminaţilor cu coronavirus. “La 1 iulie, a anunţat președintele, vom cere tuturor cetățenilor să se izoleze din nou la domicilii și să nu iasă decât pentru a se aproviziona cu produsele necesare traiului. Acesta va fi regimul până la 17 iulie”. Vor funcționa doar serviciile esențiale și câteva industrii situate în anumite zone ale țării. Această nouă măsură a fost luată deoarece izolarea impusă în capitala argentiniană la 20 martie a fost progresiv redusă în ultimele săptămâni, ceea ce a permis creșterea, din nou, a numărului contaminaţilor. Argentina, cu o populație de 44 milioane locuitori, a înregistrat 52.444 infectați cu Covid-19 și 1.167 decese.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW