marți, 31 martie, 2020
4.4 C
București

Parteneriat pentru lucrătorii români din Germania

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, și președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, au semnat, ieri, un Acord cadru de parteneriat, care se înscrie în demersurile autorităților și organizațiilor naționale de a răspunde provocărilor pieței muncii în contextul mobilității lucrătorilor, digitalizării și al necesității respectării drepturilor acestora în domeniul relațiilor de muncă.

Tot astăzi a fost semnat un al doilea document, de această dată între Inspecția Muncii și Blocul Național Sindical. Este vorba despre un Acord de colaborare, care marchează inaugurarea unui Centru BNS de consiliere și informare pentru cetățenii români care muncesc în Germania, care va funcționa în București.

Ministerul Muncii și instituțiile din subordinea sa susțin inițiativa Blocului Național Sindical de creare a unei rețele de centre de sprijin atât pentru lucrătorii români din Germania, cât și pentru cei care sunt interesați să revină în țară. Facem tot ce este necesar pentru ca  sesizările acestora să fie preluate cât mai rapid și rezolvate„ – a declarat ministrul Marius Budăi în timpul conferinței de presă susținute la finalul evenimentului.

Demersul de înființare a unei rețele de centre care oferă informare, consiliere, orientare și servicii – suport pentru lucrătorii români detașați în Germania sau pentru alte categorii similare face parte dintr-un proiect pilot finanțat din fonduri europene – ”Condiții de muncă echitabile: Acces la condiții de muncă echitabile pentru lucrătorii detașați prin furnizarea de informații specifice în funcție de sectorul de activitate și cooperare”, derulat de Blocul Național Sindical.

Proiectul are o dublă abordare: pe de o parte consilierea lucrătorilor, iar pe de alta transferul de informații către sindicate, autorități publice, părți interesate și factori de decizie politică”- a precizat Dumitru Costin, președintele BNS.

Centrul din România va fi interconectat cu alte 8 centre regionale de consultanță care există deja pe teritoriul statului german. Centre similare vor fi înființate, în cadrul aceluiași proiect, în Polonia, Croația, Ungaria și Slovenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Prețul petrolului se prăbușește. Coronavirusul diminuează dramatic cererea pe piețele lumii

Arabia Saudită a anunțat la începutul acestei săptămâni că intenționează să-și mărească exportul de petrol până la nivelul a 10,6...

Cum pot aplica companiile pentru amânarea ratelor

Între reacțiile pe care Guvernul României le-a avut pentru diminuarea efectelor determinate de pandemia COVID-19 asupra mediului...

Sindicatele solicită autorităților să înceapă un dialog deschis

„Criza medicală este doar începutul unei noi etape în existența umană și este însoțită de o criză...

Zentiva va crește producția de metamizol sodic cu până la 300%

Zentiva își ajustează procesele pentru a majora producția de metamizol sodic, ca răspuns la cererea crescută din...

TRENDING