Ridicarea imunității lui Tăriceanu, discutată în Comisia Juridică

Cererea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu va fi discutată miercuri în Comisia Juridică. Solicitarea procurorilor anticorupție e ținută la sertar de mai bine de șase luni, dar acum, brusc, se pare că lucrurile încep să se miște.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Comisia juridică trebuie să întocmească raportul care va fi transmis plenului Senatului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA. Pâna acum, social-democrații au tot amânat luarea unei decizii în acest caz.

Partidul lui Tăriceanu, ALDE, a primit o lovitură devastatoare duminică, la alegeri, și nu a atins nici măcar pragul de intrare în Parlamentul European. Pe fondul acestei sancțiuni a electoratului, unele voci din ALDE cer retragerea partidului din coaliția cu PSD și trecerea în Opoziție.   

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW