joi, 28 mai, 2020
15.9 C
București

Patria Bank a finanțat antreprenorii locali cu peste 80 milioane de lei

Finanțarea afacerilor mici și foarte mici este una dintre principalele direcții strategice de dezvoltare ale Patria Bank, cu rezultate foarte bune obținute în ultimii 4 ani: peste 147 de milioane de lei din vânzarea de credite către acest tip de afaceri.

Patria Bank este prima bancă din Romania care a beneficiat încă din 2015 de o garanție de finanțare de către Uniunea Europeană în cadrul Programului pentru ocuparea forței de muncă și inovare sociala (EASI), garanție acordată pentru Creditul EaSI, credit fără garanții reale pentru afaceri mici și foarte mici.

Evolutia finanțărilor prin creditul EaSI a înregistrat o creștere de peste 10% de la an la an, numai în anul 2018 fiind acordate credite EaSI în valoare de peste 80 milioane de lei, dintr-un total de peste 147 de milioane de lei acordate de la începutul programului.

Marea majoritate a clienților Patria Bank care au contractat creditul EaSI în 2018 sunt firme organizate sub formă de Societăți cu Răspundere Limitată (66%), nu lipsesc însă Întreprinderile Individuale (16%) și Persoanele Fizice Autorizate (8%). Aproximativ 61% dintre clienți au contractat credite cuprinse între 15.000 – 25.000 de euro, în timp ce aproximativ 39% au solicitat credite până în 15.000 euro. 30% din conducerea firmelor finanțate este asigurată de persoane de sex feminin, numărul angajaților fiind în general sub 5 în cea mai mare parte dintre cazuri.

Creditul EaSI fără garanții materiale poate fi solicitat de microîntreprinderi românești (indiferent de forma de organizare sau domeniu de activitate) care au maxim 9 angajați şi o cifră de afaceri de maxim 2 milioane de euro pe an. Creditul EaSI se acordă în lei pentru finanţarea capitalului de lucru şi a activităților curente, investiții sau mixt, achiziția de bunuri. Sunt acceptate finanțări din orice sursă – depozite, credite, inclusiv în cadrul proiectelor cu fonduri europene, Patria Bank având expertiză solidă şi oferind consultanţă de specialitate în proiecte. Garanția de la Uniunea Europeana acoperă 80% din valoarea creditului, diferența de 20% fiind susţinută de Patria Bank fără a solicita garanții materiale.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Susținere a planului Comisiei Europene de către reprezentanții grupurilor politice din PE

După prezentarea planului de redresare europeană de către Ursula von der Leyen, și a angajamentului asumat de...

Reuniune extraordinară a Parlamentului European consacrată dezbaterii planului de redresare a Europei și a bugetului plurianual al UE

"Este ora Europei!", a clamat miercuri Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, prezentând Parlamentului European un...

Ema, un film bulversant, care alunecă în dramă erotică

Ce ne mai poate surprinde în cinematografia modernă, după ce aproape totul a fost încercat? Pablo Larraín,...