Zona de living a unui apartament poate fi considerată, cu uşurinţă, inima casei. Este locul în care petreci timp cu partenerul sau cu familia, după o zi de lucru, şi locul în care îţi primești prietenii şi musafirii. Aşadar, este firesc să îţi doreşti ca acest spaţiu să reflecte personalitatea celor din casă şi să fie un spaţiu confortabil şi primitor. Ce poţi face pentru a ajunge la un asemenea rezultat? Iată câteva idei utile.
1. Nu te teme de culori
Chiar dacă ai un apartament mic şi ai ales să zugrăveşti pereţii în culori deschise, care să creeze iluzia unui spaţiu mai amplu şi mai luminos, ai la îndemână diferite modalităţi de a aduce culorile tale preferate în living. Ca să nu aglomerezi vizual prea mult spaţiu, alege-ţi două culori principale şi una secundară, pentru accente. De exemplu, poţi alege o canapea bleumarin, cu perne într-o nuanţă de muştar. Draperiile pot fi în oricare dintre aceste două culori, la fel şi covorul. Culoarea secundară poate fi un bleu deschis sau un gri argintiu, utilizată pentru acele detalii speciale din casă: vaze, ghivece de flori, statuete, rame de tablouri. Având în minte această regulă, te poţi bucura de culorile tale preferate, păstrând un aspect coerent şi elegant în încăpere.
2. Detalii semnificative
Dacă îţi doreşti un living cu personalitate, fii atent la detaliile de decor. Dincolo de piesele de mobilier, cele de decor sunt esenţiale pentru a transforma o casă în acasă. Aşadar, investeşte în tablouri living cu imagini şi mesaje pozitive, înrămează fotografii de familie şi expune şi cele mai frumoase suvenire din călătoriile tale. În acest fel, livingul tău va fi o oglindă a spiritului familiei. Nu uita de plantele decorative. Pe lângă faptul că te ajută să te bucuri de o calitate mai bună a aerului, creează o atmosferă plăcută în orice cameră. Un buchet de flori sau un aranjament floral, făcut de tine sau de cei mici, adaugă o notă caldă şi plăcută oricărei mese sau piese de mobilier. Obiectele de iluminat sunt şi ele foarte importante într-o cameră, aşa că alege-le cu grijă şi în acelaşi stil cu piesele de mobilier.
3. Convivialitate
În anii ‘80-‘90, rareori intrai într-o sufragerie care să nu aibă şi o masă, mai mică sau mai mare. Între timp, lucrurile s-au schimbat şi masa ca piesă centrală pentru un living nu mai e tocmai la modă. Cu toate acestea, mai ales dacă îţi place să organizezi cine şi reuniuni cu familia şi prietenii, o masă de şase persoane este o investiţie foarte bună. Nimic nu este mai plăcut decât să-i strângi pe cei dragi în jurul mesei. Dacă apartamentul tău nu are un design tip open space, cu atât mai mult o masă ţi-ar putea fi utilă. Cu siguranţă, nu o să vrei să-ţi primeşti musafirii în bucătărie. Pe de altă parte, dacă nu te bucuri de un spaţiu prea generos, poţi lua în considerare o masă pliabilă, care ocupă puţin spaţiu şi care poate fi folosită, atunci când ai nevoie de un birou, de exemplu.
4. O atmosferă confortabilă
După cum am subliniat anterior, este important ca locuinţa ta să îţi evidenţieze personalitatea, astfel încât să te simţi confortabil la tine acasă. O casă nu este un muzeu şi nici o sală de aşteptare, aşa că e firesc ca, uneori, lucrurile să nu fie mereu la locul lor: jucăria preferată a micuţului tău uitată pe canapea, o pătură pufoasă în care te-ai învelit în timp ce te uitai la film, lăsată pe un fotoliu etc. În loc să încerci să te lupţi cu astfel de situaţii inevitabile, acceptă-le ca parte din viaţa ta şi încorporează-le la nivel de decor. O pătură de lână aşezată pe un braţ al fotoliului, un mic coş de jucării din ratan lângă canapea sau un serviciu de ceai pus pe o consolă, toate sunt detalii care dau personalitate casei tale şi care creează o atmosferă confortabilă.
Livingul este un loc al convivialităţii, înainte de orice, aşa că nu ezita să-l decorezi şi să-l organizezi astfel încât să-ţi exprime personalitatea şi să devină un spaţiu cald şi primitor pentru cei dragi care te vizitează!
Sursă foto: Unsplash.com