joi, 28 mai, 2020
19.1 C
București

Patru medalii pentru România la Olimpiada Europeană de Fizică

Lotul olimpic de fizică al României şi-a trecut în palmares patru medalii (trei medalii de argint şi o medalie de bronz), precum şi o menţiune de onoare la a III-a ediţie a Olimpiadei Europene de Fizică (EUPhO), care s-a desfăşurat la Riga (Letonia), în perioada 31 mai – 4 iunie 2019.

Medaliile de argint au fost adjudecate de elevii Ştefan Dolteanu, Ionel-Emilian Chiosa şi Iosif Theodor.

Medalia de bronz a fost obţinută de elevul Vasile Mihai, iar eleva Sabina Drăgoi a primit menţiunea de onoare.

Olimpicul Ştefan Dolteanu a obţinut şi premiul special pentru cel mai bun experiment din concurs.

Toţi olimpicii sunt elevi la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti.

Lotul olimpic a fost coordonat de prof. Adrian Dafinei de la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti şi prof. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti.

Secretarul de stat, Irina Elisabeta Kovacs, a reprezentat Ministerul Educaţiei Naţionale la ceremonia de premiere, ţării noastre revenindu-i onoarea de a găzdui cea de-a IV-a ediţie a Olimpiadei Europene de Fizică, în mai 2020.

În organizarea olimpiadei, Ministerul Educaţiei Naţionale va beneficia de sprijinul Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti, precum şi de colaborarea cu Institutele de Fizică de pe platforma Măgurele: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”, Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, Institutul de Fizică Atomică, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor.

Cu acest prilej, secretarul de stat Irina Elisabeta Kovacs a avut întrevederi cu ministrul educaţiei din Letonia, Ilga Suplinska, precum şi cu secretarul de stat Liga Lejina. În cadrul întâlnirilor s-au discutat aspecte referitoare la cooperarea în domeniul educaţiei dintre România şi Letonia, precum şi modalităţile de modernizare a sistemelor de învăţământ din ambele ţări.

Lotul olimpic a fost întâmpinat la revenirea în ţară de către ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, care le-a transmis sincere felicitări atât elevilor pentru eforturile depuse şi performanţele obţinute, cât şi profesorilor coordonatori pentru dedicarea de care dau dovadă şi pasiunea pe care o insuflă elevilor.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Coronavirus: Zece zile de doliu național în Spania

Guvernul spaniol a declarat zece zile de doliu național, începând din 26 mai, în memoria celor peste...

Peste 40.000 morți în America Latină și Caraibe

Numărul deceselor provocate de coronavirus în America Latină și Caraibe s-a dublat în ultimele două săptămâni.

Stabilirea carantinei și impunerea izolării sunt neconstituționale

Stabilirea măsurilor privind prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii prin ordin al ministrului Sănătății...

Consiliul Naţional al Rectorilor sprijină organizarea examenului de Bacalaureat

CNR susţine organizarea examenului de Bacalaureat, dar într-un mod responsabil și echitabil, cu respectarea precauţiilor impuse de...