2.1 C
București
joi, 28 ianuarie

Patru modalităţi prin care o extensie VPN pentru browser te poate ţine în siguranţă online

Securitatea pe Internet și confidențialitatea datelor cu caracter personal sunt în vogă. Pe măsură ce ratele criminalităţii informatice sunt în creștere în fiecare an, oamenii caută noi modalități de a rămâne în siguranță. Confor Indexului Global Web, 25% dintre utilizatorii internetului au folosit o rețea VPN (Rețea Virtuală Privată) pentru a cripta traficul pe Internet în ultima lună.

Pe lângă aplicațiile VPN obișnuite, extensiile de securitate ale browserului câștigă popularitate. Aceste extensii sunt deosebit de utile dacă doreşti să păstrezi istoricul de navigare confidenţial.

“Dacă doriți să vă păstrați navigarea privată, dar nu aveți nevoie să criptați întregul trafic pe internet, o extensie VPN fiabilă vă va ajuta”, spune Ruby Gonzalez, Responsabil Comunicare NordVPN. “De asemenea, extensiile pentru browser sunt de obicei mai accesibile și mai rapide decât aplicațiile standard VPN, astfel încât vă puteți schimba locația într-o secundă.”

Patru motive pentru care ar trebui să utilizezi extensia VPN pentru browser

Acest instrument te ajută să îţi asiguri traficul pe Internet și să ascunzi adresa IP. Când te conectezi la un server VPN de la distanță, activitățile tale online sunt criptate și dispozitivului tău i se atribuie adresa IP a respectivului server VPN. Acest lucru face să pară că te afli într-o altă locație.

Accesează în siguranță serviciile și site-urile Web

Extensiile la îndemână pentru Chrome și Firefox ajută la accesarea în siguranță a site-urilor preferate, chiar dacă nu sunt protejate de HTTPS. Multe bloguri, site-uri de divertisment și forumuri încă nu oferă criptare HTTPS, ceea ce înseamnă că spionii pot vedea ce faci în timpul navigării. Când extensia VPN este activată, poţi fi sigur că navigarea ta este privată și sigură.

Evită malware-ul și anunțurile enervante

Caracteristica magică CyberSec te protejează împotriva malware-ului și a altor amenințări cibernetice care așteaptă să îţi acceseze dispozitivul. Extensia este disponibilă atât pentru Chrome, cât și pentru Firefox. Mai mult decât atât, blochează anunțurile cu redate automată și ferestrele pop-up enervante pe care, probabil, nu eşti dornic să le vezi.

Protejează-ți datele de scurgeri prin IP

Chiar dacă utilizați o rețea VPN, există șanse de a experimenta scurgeri WebRTC (Comunicare Web în timp real) în browser care ar putea să îţi dezvăluie adresa IP reală. Acesta este un aspect serios, având în vedere faptul că toate tipurile de intruşi pot accesa datele sensibile și le pot folosi pentru a te identifica. Extensia NordVPN permite dezactivarea protocolului WebRTC pe care Chrome și Firefox îl folosesc în mod implicit. Este o modalitate bună de a te asigura că identitatea îţi rămâne ascunsă.

NordVPN a lansat prima extensie proxy pentru Google Chrome în 2017, urmată de versiunea Mozilla Firefox. Poţi descărca extensiile pentru browser NordVPN din Magazinul Web Chrome sau de pe pagina Firefox Add-ons.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW