Patru sfaturi pentru o deszăpezire ușoară

Chiar dacă iarna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri, cu multe sărbători și distracție din belșug pe pârtii, armonia acesteia este umbrită de toate acțiunile pe care trebuie să le întreprindem pentru îndepărtarea zăpezii și a gheții. Așadar, când vine vorba de troienele de zăpadă și bucățile de gheață, mulți dintre noi suntem tentați să spunem că acest război este pierdut din start. Cu toate acestea, există, din fericire, câteva sfaturi rapide și facile care îți pot ușura viața.

De pe masă, direct pe gheață

Sarea de masă este o soluție excelentă pentru a dezgheța rapid anumite suprafețe pline de gheață, dar trebuie să o folosești cu moderație. Spre exemplu, dacă vrei ca geamul mașinii să nu aibă dimineață un strat gros de gheață poți apela la o soșetă umplută cu sare. Apoi, spre seară, freacă ușor geamul pe întreaga suprafață. Sfatul nostru este să folosești acest truc doar în nopțile extrem de geroase pentru că utilizarea repetată poate provoca deteriorarea suprafețelor. În plus, sarea poate fi folosită și pentru zonele înghețate din curte, dar ai grijă să te descalți când intri în casă. Așa cum spuneam, această substanță cristalină poate avea efecte negative asupra parchetului, a gresiei sau a covorului.

Investește într-o freză de zăpadă

Deși există o mulțime de alternative pe care le poți folosi pentru a îndepărta zăpada, precum aspiratorul sau o suflantă de frunze, cel mai ușor îți va fi dacă te vei dota cu o freză de zăpadă. Aceasta este un instrument incredibil pentru că aruncă zăpadă la o distanță considerabilă de zona locuinței și nu va trebui să folosești aceeași forță fizică precum în cazul lopeții. Dacă locuiți în zone unde există căderi mari de zăpadă și unde se creează foarte repede troiene, ai putea verifica prețul unui ​​miniexcavator de vanzare care să te ajute să strângi „munții” de pe marginea drumului. Poate fi o investiție comună cu vecinii de cartier, astfel încât să vă bucurați cu toții de o deszăpezire promptă. În plus, un astfel de utilaj ar putea fi util și pentru alte proiecte de viitor, ale tale sau ale vecinilor.

Topește instant gheața cu apă caldă

Pentru a îndepărta gheața de pe geamurile mașinii, de pe uși, trepte, încuietori sau trotuare, încearcă să torni apă caldă peste zona respectivă și folosește o racletă pentru a preveni ca aceasta să se formeze din nou. În funcție de câtă gheață s-a acumulat, s-ar putea să fie necesar să repeți procesul. Sfatul nostru este să nu utilizezi apă fierbinte, pentru că există riscul ca diferența de temperatură să deformeze metalul sau chiar să spargă sticla. De asemenea, pentru geamuri ai putea chiar să apelezi la un recipient cu pulverizator și astfel întreg procesul va deveni mult mai ușor.

Acoperă mașina și aleile

O bucată de pânză sau o prelată va face minuni dacă alegi să acoperi mașina cu ea. Dacă se preconizează căderi masive de zăpadă, poți chiar să pui câteva prelate chiar și pe aleile intens circulate ale curții, urmând să le ridici dimineață. Astfel, mașina va fi deszăpezită rapid, la fel și drumul către ea pentru că, la prima oră, când vei părăsi casa, pur și simplu vei trage în lateral prelata plină de zăpadă. De asemenea, această variantă poate fi implementată pentru mai multe obiecte din grădina ta, precum mase, scaune, poate chiar toboganul pentru cei mici. Această metodă te va ajuta să rezolvi lucrurile mai rapid și să scapi fără febră musculară.

În plus, chiar dacă ți se pare absurd, cea mai bună metodă de a deszăpezi rapid este să-ți creezi un program și să nu renunți la el indiferent că afară ninge abundent. Una dintre cele mai mari greșeli când vine vorba de curățarea zăpezii este să aștepți până când încetează ninsoarea.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW