Cum alegi caloriferul de baie potrivit?

Caloriferele de baie au devenit în ultimii ani tot mai importante pentru fiecare casă. Indiferent dacă este vorba de o mutare în casă nouă sau o renovare a băii, aceste echipamente termice au căpătat un dublu scop. Pe lângă cel practic, de încălzire a băii, cumpărătorii își doresc calorifere de baie care să ofere încăperii și un design deosebit. Dacă până acum câțiva ani pe piață existau doar câteva modele, diferența majoră constând în material și dimensiune, acum producătorii propun modele ce pot fi catalogate drept piese de design interior.

Iată ce trebuie să știi atunci când îți alegi caloriferele pentru baie:

1. Verifici dimensiunea băii pentru a ști ce mărime trebuie să aibă caloriferul

Chiar dacă stilul dorit este deja stabilit sau nu, trebuie ca acesta să se potrivească dimensiunii spațiului disponibil. Caloriferele de baie se aleg în funcție de dimensiunea încăperii ce trebuie încălzită și cea a locului unde va fi amplasat.

Indiferent de dimensiunea băii și întrebuințarea acesteia (dacă este baie principală sau baie de serviciu), se poate opta pentru calorifere de baie din oțel, aluminiu, inox sau din fontă. Dat fiind numărul mare de magazine fizice și online în care se regăsește o gamă extrem de variată de calorifere de baie, este evidentă importanța tot mai mare acordată acestora. Odată cu timpul petrecut mai mult în casă, apare și nevoie de a schimba ceva în designul acesteia. Consultarea unui specialist în domeniu este foarte importantă, atât din punctul de vedere al confortului termic, cât și al costurilor.

2. Decizi bugetul pe care vrei să-l aloci pentru caloriferul de baie

Cea mai mare diversitate de forme, culori și dimensiuni se regăsește la caloriferele din oțel. Spre deosebire de cele din aluminiu și din fontă, acestea sunt potrivite atât clienților cu un buget redus, cât și celor ce își doresc un design deosebit, dispuși să aloce un buget mai mare.

În ultimii ani, clienții optează în mare parte pentru caloriferele portprosop din oțel. Acestea sunt calorifere verticale ideale pentru orice tip de baie, datorită faptului că ocupă puțin spațiu. În băile de dimensiuni mici (regăsite în special la bloc), se recomandă montarea unui portprosop cu bare drepte, pentru a nu ieși prea mult în relief. Pentru băile spațioase, se pot monta calorifere portprosop cu bare curbate, perfecte și pentru uscarea articolelor vestimentare de mici dimensiuni.

3. Stabilești ce design va avea baia, pentru a ști ce tip de calorifer se potrivește

Caloriferele portprosop sunt confecționate din oțel rezistent la coroziune și, în funcție de dimensiunea încăperii și de gradul de confort termic dorit, se poate opta pentru un portprosop cu mai mulți sau mai puțini elemenți. De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, companiile producătoare au conceput modele și culori variate. Astfel, acest tip de calorifere de baie optimizează bine spațiul și se încadrează cu ușurință, indiferent de modelul mobilierului ales. Un alt avantaj al acestui tip de calorifer de baie este faptul că prosoapele nu mai rămân umede prea mult timp după ce au fost folosite, portprosopul putând fi utilizat și ca uscător pentru acestea.

Caloriferele din aluminiu sunt recomandate, în special, datorită duratei de viață îndelungate (aproximativ 20 de ani) și conductivității mari. Acest material are capacitatea de a se încălzi și a degaja căldura rapid, creând astfel un confort termic sporit.

Caloriferele de baie din inox sunt apreciate de iubitorii designului mai discret. Acestea se încălzesc rapid, degajă căldură în mod uniform și, datorită construcției sale simple, oferă spațiului o notă de eleganță.

Caloriferele din fontă se regăsesc în continuare în băile locuințelor, proprietățile acestui material fiind foarte apreciate. Caloriferele noi din fontă sunt achiziționate preponderent pentru durata de viață extrem de mare a materialului. Deși cântăresc semnificativ mai mult decât caloriferele de baie din oțel sau din aluminiu și sunt mai voluminoase, acestea se încălzesc mai greu, însă degajă căldură pe o perioadă îndelungată, chiar și după încetarea alimentării. Dacă sunt întreținute corect, caloriferele de baie din fontă pot fi curățate și vopsite, prelungindu-se durata de viață simțitor, cu un buget redus.

4. Alegi un calorifer decorativ dacă îți dorești un design unic

Pentru cei ce își doresc un design unic, producătorii au creat în ultimii ani calorifere de baie decorative. Acestea sunt confecționate din diverse materiale și pot arăta precum adevărate opere de artă, oferind o notă de unicitate spațiului deservit.

Trebuie ținut cont de faptul că, indiferent de ce tip de calorifere de baie ne dorim, acestea își pot atinge performanțele scontate doar dacă sunt întreținute corespunzător și factorii externi sunt în conformitate cu specificațiile acestora.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW