19.3 C
București
vineri, 26 februarie

Pentru a compensa întârzierea vaccinării, germanii se interesează de Sputnik V

Vaccinul rus Sputnik V, anunţă marți Europe1, încearcă să intre pe piața Uniunii Europene, cu sprijinul – neașteptat – al Germaniei.

Uniunea Europeană este în întârziere cu cu vaccinarea în comparație cu Statele Unite, Israel și chiar cu Regatul Unit, întrucât nu dispune de doze suficiente pentru a accelera campania. Pentru moment, doar trei vaccinuri contra Covid-19 au fost autorizate de Agenția europeană a medicamentului Pfizer&BioNTech, Moderna şi AstraZeneca/Oxford. Ultimul vaccin cunoaşte întârzieri mari la livrare și UE pare să se distanțeze de aceste laboratoare. Exact în acest moment, rușii “bat la poartă” cu vaccinul lor Sputnik V, cerând inclusiv omologarea lui, susținuți de Germania!

Sigur, spunea în comentariul său postul radio Europa1, germanii “sunt pragmatici”. Ca atare, orice cantitate de vaccinuri sosite suplimentar este bine să le primești “dacă se dovedește că vaccinul respectiv este sigur și eficient”, a precizat totuși, duminică, ministrul german al Sănătății. Dacă agenția europeană a medicamentelor își dă avizul, în opinia Germaniei nu ar mai exista niciun motiv să se evite propunerile de contracte venite de la ruși sau chiar de la chinezi.

Europe 1 reamintește o declarație a Angelei Merkel din 22 ianuarie în care susținea că, în caz de validare a vaccinului Sputnik V, “noi vom putea discuta despre o producție și de o utilizare comună a vaccinului respectiv”.

Ajutor administrativ dat rușilor

Berlinul, informează Europe 1, asistă la ora actuală Moscova în demersurile pentru omologarea vaccinului rus. Este vorba de un ajutor administrativ, la montarea dosarului, prin video-conferință. Experții germani de la Institutul Paul Erlich, echivalentul agenției franceze pentru securitatea medicamentelor, descrie pentru ruși normele europene de fabricație și vaccinurilor.

Se știe că sunt disponibile, din primăvară, 100 milioane de doze care pot fi repartizate între țările Uniunii Europene. Sputnik V face parte din vaccinurile cele mai ieftine și nu este nevoie să fie conservat la o foarte scăzută temperatură. Testele clinice arată că este eficient în proporție de 90%.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. MAI BINE S-AR INTERESA DE KIT-ul ANTICOVID PRODUS ACUM IN INDIA, CUPRINZAND DIOCINA, IVERMECTINA SI ADOLIN SI COSTAND DOAR 2 DOLARI TRATAMENTUL COMPLET

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW