Penuria de carburanți în Regatul Unit se agravează. Guvernul cere sprijinul armatei

Penuria de benzină în Regatul Unit s-a agravat și mai mult în zilele weekendului trecut, dar și în cursul zilei de luni, sub efectul «achizițiilor în mari cantități» ale automobiliştilor panicați. Situația a evoluat atât de grav, încât guvernul are în vedere mobilizarea armatei pentru a compensa lipsa șoferilor rutieri transportatori de carburanți la pompe. «Un număr limitat de șoferi de camioane-cisternă militari sunt pregătiți pentru a interveni în caz de necesitate la stabilizarea aprovizionării cu carburanți», a anunțat luni seară într-un comunicat Ministerul Energiei. Presa britanică, posturile britanice de televiziune publică reportaje însoțite de imagini arătând cum la benzinăriile din țară este frecvent arborat anunțul «Nu mai avem benzină». Peste 30% din benzinăriile aparținând British Petroleum sunt afectate de lipsa carburanților.

Așa cum se știe, criza a demarat la mijlocul săptămânii trecute, după ajungerea în public a unui raport confidențial al gigantului British Petroleum adresat guvernului în care se anunță închiderea unui număr important de benzinării din cauza penuriei de carburanți. Foarte rapid a fost declanșat valul «achizițiilor de panică» și criza a luat o turnură gravă. Inclusiv oficial, în Regatul Unit este recunoscut faptul că această situație are drept cauză inițială lipsa șoferilor de camioane pentru transportarea carburanților la benzinării. Lipsa șoferilor rutieri durează de mai multe luni din cauza pandemiei, dar și a ieșirii Regatului Unit din UE, care a implicat reîntoarcerea în țările de origine a multora dintre șoferii ce lucrau în acest domeniu pe teritoriul Regatului Unit. Guvernul britanic neagă impactul Brexitului în criza actuală a carburanților, susținând că țările europene se află și ele în fața lipsei de șoferi, dar Federaţia britanică a transportatorilor rutieri consideră Brexitul drept principala cauză a crizei actuale.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. GREAT BRITAIN – The great BRAIN of Tishbite (2004-2070); IRELAND – The land of Elijah’s IRIS (2004-2070);
    LIRA STERLINA 4.8 ILIE TISBITUL 4.8. Cei mai valorosi bani si cea ma vorbita limba = CASA RAIULUI. Unde o fi banii pe care vi-i dau zilnic din anul 2004 pana-n prezent? BREXIT, BREXIT, BREXIT – Separarea MEA de UE, USA, CHINA, RUSIA, AMERICA de SUD si ASIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW