Percheziții DNA la Sindicatul Liber din Metrou și la locuința lui Ion Rădoi

Mirela Ionela Achim (b1tv.ro)

Procurorii DNA fac 16 percheziții, miercuri dimineață, la mai multe locații din Capitală și județele Prahova și Ilfov. Descinderi au loc și la sediul Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), dar și la locuința președintelui Ion Rădoi.

Perchezițiile au loc într-o cauză ce vizează infracţiuni asimilate celor de corupție, ce ar fi fost comise în perioada 2018 – 2021.

Acțiunile au loc după ce Ministerul Transporturilor și Metrorex au evacuat spațiile comerciale controlate de sindicat de la metroul din Capitală. Amintim și că, în contextul așa-zisului protest spontan al sindicatului de la finele lunii martie, ministrul USR-PLUS al Transporturilor, Cătălin Drulă, a depus o plângere la DNA pentru, printre altele, zădărnicirea combaterii bolilor, șantaj, infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate sau trafic de influență. De altfel, Ion Rădoi e în conflict deschis cu ministrul Cătălin Drulă (USR-PLUS), care a trimis Corpul de control și a descoperit numeroase nereguli.

Potrivit surselor G4Media, percheziții au loc și la primăriile Sectorului 3 și Sectorului 5, pentru că nu ar fi dispus demolarea chioșcurilor.

DNA, despre perchezițiile la USLM și acasă la Ion Rădoi

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021.

În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

- PROMO - img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW