12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Peste 10% din testele COVID-19 locale sunt procesate de Regina Maria

În laboratoarele din țară ale rețelei Regina Maria au fost prelucrate până acum cele mai multe teste RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 din mediul privat.

Cu o capacitate de testare de 1210 teste/zi, laboratoarele efectuează peste 10% din testele procesate la nivel național. Înregistrând, până în acest moment, un număr de 100.000 de teste, laboratoarele REGINA MARIA au deservit peste 80.000 de pacienți unici.

Din testele procesate, mai mult de 60% aparțin pacientelor de sex feminin. 25% dintre pacienții testați au vârsta peste 60 de ani, cele mai multe teste fiind făcute în București, urmat de județele Brașov, Cluj, Prahova, Vâlcea și Constanța.

Încă din primele momente, ne-am implicat în limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, fiind primul laborator privat ce a început procesarea testelor RT-PCR. Până în acest moment, am testat pacienți din toate județele țării și acoperim peste 10% din testele efectuate la nivel național”, declară Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate Regina Maria.

Timpul maxim de eliberare a rezultatelor pentru testele RT-PCR este de 72 de ore, 30% dintre acestea fiind oferite chiar în aceeași zi. În ultimele săptămâni, se vede un trend de creștere a numărului de rezultate pozitive, procentul de teste detectabile fiind de 3% pe întreaga perioadă.

Printre cei testați prin intermediul echipei de specialiști Regina Maria se numără pacienții internați în spitale, pacienții din centrele de dializă, ce beneficiază de testarea pentru COVID-19 de două ori pe lună, dar și cei testați la cerere în punctele de recoltare Regina Maria din întreaga țară.

De asemenea, au fost investigate și cazurile provenite  de la  Direcțiile de Sănătate Publică, operatorul fiind la dispoziția autorităților încă de la începutul pandemiei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW