Peste 17 tone de carne de curcan, provenită din focarul de gripă aviară din Ungaria, au ajuns în România

Este alertă alimentară în România! Peste 17 tone de carne de curcan, provenită din Ungaria, din zona unde este focar de gripă aviară, au ajuns în 26 de județe din ţara noastră! Până în acest moment, autorităţile au reuşit să retragă de la vânzare 40 de kilograme, relatează B1 TV.

Comisia Europeană a atras atenţia că din fermele de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricție, carnea a fost livrată în mai multe state membre, printre care și România.

Cele peste 17 mii de kilograme de carne, dar și de organe, aduse de la fermele din Ungaria aflate în zona de restricție din cauza gripei aviare, au fost cumpărate de trei unități autorizate din Bihor.

Imediat, carnea a fost scoasă din depozite şi a ajuns în 26 de județe, printre care: Galați, Bacău, Hunedoara, Dolj, Cluj, Timiș, inclusiv Bihor, dar şi în Capitală.

Carnea a fost cumpărată în perioada 4-11 ianuarie, cu termenul de valabilitate cuprins între 9 și 20 ianuarie.

Autoritatea Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat că au fost făcute verificări la toți beneficiarii pentru a se vedea de unde exact proveneau cele peste 3 mii de kilograme care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării legate de gripa aviară. Au fost retrase de la vânzare, însă, mai puțin de 40 de kilograme.

În urmă cu câteva zile, Comisia Europeană a transmis ANSVSA o notificare, prin care anunţa că din fermele de păsări din Ungaria aflate în zona de restricție din jurul focarului de gripă aviară cu tipul H5N8 au fost sacrificaţi curcani, iar carnea a fost livrată în mai multe state membre, printre care și România.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW