luni, 6 aprilie, 2020
15 C
București

Cea mai mare biserică ortodoxă din lume va fi construită în Rusia

Un influent lider spiritual plănuiește să ridice cea mai mare biserică creștin-ortodoxă din lume, în Rusia, relatează Znak citat de The Moscow Times şi b1.ro.

Edificiul va avea 25 de etaje și va putea adăposti 37.000 de credincioși. El va fi construit în regiunea Sverdlovsk, pe locul unde în prezent este construită o mănăstire de femei. Potrivit zf.ro, Catedrala Mântuirii Neamului din București are o capacitate de 5.000 de credincioși.

„Biserica Sfânta Sofia va deveni un avanpost și va fi cea mai mare biserică ortodoxă din lume”, a spus Zhanna Ryabtseva, un manager regional al mişcării Frontul Poporului Rus, o organizaţie pro-guvernamentală.

Părintele Serghei este artizanul proiectului. El este stareţul mănăstirii de femei, ce este construită pe locul unde va fi ridicată noua biserică. Totodată, la el se confesează mai multe persoane publice, printre care și Natalya Poklonskaya, procurorul general din Peninsula Crimeea anexată ilegal de Rusia în 2014.

Întrebată despre termenul-limită pentru finalizarea construcției, Ryabtseva a afirmat: „Totul este în mâinile Domnului”.

Mai mult decât atât, investitori din China ar plănui, de asemenea, să cofinanțeze proiectul Bisericii Sfânta Sofia, a spus un om de afaceri anonim pentru Znak. Ryabtseva a adăugat că noua construcție va găzdui și un mare număr de pastori chinezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

S-a prelungit starea de urgență cu încă o lună

Klaus Iohannis a declarat, luni, că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență în România. Aceasta a fost...

80 de angajați pe ambulanță confirmați pozitiv cu COVID-19

Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” monitorizează zilnic evoluţia extinderii pandemiei COVID-19 în rândurile angajaţilor din Serviciile Publice de...

Minunata lume nouă

În 16 martie președintele Iohannis a emis decretul 196 prin care s-a recunoscut intrarea României în rândul...

România a depășit 4.000 de persoane infectate cu noul coronavirus

Până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu...

TRENDING

MADR demareaza lucrările de reabilitare a infrastructurii de irigaţii

Ministrul Petre Daea s-a deplasat, miercuri, pentru...