12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Peste 2,5 milioane de români folosesc aplicaţii mobile de transport urban

Digitalizarea și modernizarea transportului în regim de taxi au crescut utilizarea aplicațiilor mobile de transport urban. În prezent, peste 2,5 milioane de români folosesc astfel de aplicații, iar 4 din 5 cred că le-ar fi greu să găsească o mașină atunci când au nevoie în lipsa unei astfel de aplicații mobile, în timp ce 98% le consideră foarte utile, arată cel mai recent studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), cu susținerea Clever. Principalele avantaje pentru care utilizatorii chestionați consideră utile aplicațiile mobile sunt: eficiența, rapiditatea, siguranța, calitatea serviciilor și evaluarea comportamentului șoferului.

„Clever susține nevoia modernizării cadrului legislativ actual, prin adaptarea sa la nevoile pieței, la tendințele actuale de consum. În Parlament, există deja o propunere de a îmbunătăți legislația în domeniul transportului, inclusiv prin integrarea aplicațiilor agregatoare și prin reglementarea serviciilor de transport alternativ”, spune Andrei Frunză, CEO Clever.

Rezultatele studiului IRES vin în completarea studiului MKOR Consulting realizat în perioada iunie-iulie 2018, care confirmă faptul că aplicațiile mobile reprezintă metoda preferată de locuitorii marilor orașe din România pentru a comanda un taxi. Conform studiului MKOR Consulting, 76% dintre românii care aleg să se deplaseze cu taxiul apelează la aplicațiile de mobilitate urbană. Interesul românilor pentru aplicațiile mobile de transport este demonstrat și de frecvența cu care aceștia aleg să comande o mașină prin intermediul unei astfel de aplicații. Astfel, 43% dintre locuitorii marilor orașe din România comandă o mașină prin aplicații mobile de câteva ori pe lună, 31% de câteva ori pe săptămână și 11% zilnic.

Clever este cea mai cunoscută aplicație de mobilitate de tip agregator, cu peste 1 milion de utilizatori și peste 3,5 milioane de comenzi lunare.

Studiul IRES a fost realizat în luna februarie 2019 și aplicat pe un eșantion reprezentativ din principalele 6 orașe din țară (București-Ilfov, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța și Iași).

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW