3.7 C
București

Piețele de mărfuri o iau razna după discursul lui Trump. Ce se întâmplă cu aurul și argintul?

“Aurul și argintul arată slăbiciuni” în portofoliile investitorilor, așa încep unele dintre cele mai amenințătoare titluri din ziarele economice din SUA. În urma discursului susținut de Trump în Clubul Economic din New York, bursa de argint are cu adevărat câteva mici modificări. La momentul actual, argintul (XAGUSD) se tranzacționează la cota de 16,92, înregistrând o mică scădere, după ce acum câteva zile retracement level-ul era de 16.98.

Într-un discurs care a fost anticipat pe piețele valutare și de mărfuri, Trump nu a oferit niciun detaliu nou asupra stării relațiilor comerciale SUA-China, în ceea ce privește acordul de faza 1 anticipat.

Mai degrabă, Trump s-a arătat din nou încântat de Rezerva Federală și a declarat faptul că reducerea ratei de prudență de către FED a lăsat Statele Unite la niveluri mai mari ale ratei dobânzii decât alte economii dezvoltate.

Totuși, lipsa de detalii privind comerțul SUA-China a fost inițial interpretată ca un semnal negativ activat în rândul investitorilor, argintul închizând ziua cu 8 cenți mai puțin la 16,82. Cu toate acestea, XAGUSD începe acum să-și recupereze poziția intraday, însă investitorii pot fi nevoiți să se uite și la alte elemente fundamentale pentru a face mișcări mai importante în portofoliu.

Perspective tehnice pentru argint (XAGUSD)

XAGUSD înregistrează un avans temător, după ce prețul din urma zilei în care Trump a vorbit în fața autorităților a confirmat defalcarea mărfii sub suportul imediat de 16,98 (nivelul de retracement Fibonacci 50%). Prin urmare, argintul încearcă o devansare a acestui nivel de preț, care acționează acum ca un nivel de rezistență.

O retragere reușită peste 16.98 ar deschide ușa pentru noi oportunități în atingerea maximelor de la 17.61 (maximele 6/7 noiembrie). Însă analiștii spun că suntem departe de așa ceva, iar șicanările între China și SUA nu pot crea pentru moment decât mai multă incertitudine pe lumea burselor, indiferent dacă vorbim de mărfuri sau de alte active.

Până atunci, blocarea mișcării de retragere la nivelul prețurilor de 16,98 ar putea deschide ușa unor amenințări, un dezavantaj mai mare care ar putea duce argintul până la cel mai scăzut nivel de preț din 18 iulie / 6 august, la 16,35, ajungând astfel la nivelul de retracement Fibonacci de 61,8%.

Mișcările generale ale prețurilor pe argint vor fi dominate până atunci de evenimente care promovează schimbarea sentimentului de risc pentru investitori. Însă în vremurile tulburi pe care Trump le agită și mai mult, nimic nu poate fi sigur, confirmă analiștii.


Sursa: https://docs.google.com/document/d/1FY8ZOYPWiRfgBqCDyYmWueCZzJKx7q_wlH1Cm71cAoA/edit?usp=sharing

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

“Situația este gravă”- avertizează președintele Xi Jinping. Consideră însă că bătălia cu virusul ucigaș va fi câștigată

Epidemia cu coronavirus iese din granițele zonei Wuhan. Epidemia a făcut, duminică, o primă victimă la Shanghai. 40 de...

Coronavirus: Virusul ucigaș continuă să se răspândească. Beijingul face apel la armată. 56 mil. persoane, rupte de restul lumii

Xi Jinping dă asigurări că bătălia cu virusul va fi câștigată 459 de medici sunt trimiși...

Violent seism cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter în Turcia

Un prim bilanț provizoriu arată că după seismul produs vineri seară în estul țării, provincia Elazig, 20 persoane și-au...

Beijingul ia măsuri severe împotriva extinderii epidemiei cu Coronavirus. Peste 40 mil. persoane din epicentrul epidemiei, rupte de restul lumii

Potrivit ultimelor bilanțuri transmise de corespondenții presei străine în China, vineri la prânz, existau 26 de morți și cel...

TRENDING

Transportatorii cer demisia ministrului Transporturilor

 Patronatele, sindicatele și federațille din transportul...