joi, 13 august, 2020
31.2 C
București

Proiecte ANAF: magazin online pentru bunurile confiscate. Iată ce vei putea cumpăra!

ANAF a anunțat de-a lungul anilor diverse licitații pentru anumite obiecte confiscate în cadrul proceselor de executare. A scos în 2016 la vânzare peste 6 kilograme de aur în bijuterii și peste 40 de kilograme de bijuterii de argint.

Vânzarea se desfășoară că de obicei de fiecare dată prin licitație publică, iar ofertele se depun la registratură sau prin poștă. ANAF a vândut, în timp, mașini, bijuterii, obiecte de colecție sau chiar case.

Însă procesul de vânzare se desfășoară greoi și cei mai mulți dintre cei care doresc să între în posesia bunurilor sunt alungați de tergiversarea procedeelor de predare. Așadar, ANAF are un nou proiect ce ar putea prinde viață în curând.

ANAF își deschide magazin online!

Agenția Națională a Finanțelor Publice se declara interesată de lansarea unui magazin online, în cadrul căruia să fie postate toate aceste produse cu proceduri mult mai simple de vânzare și cumpărare.

Printre produsele aflate la vânzare pe site se vor putea regăși și mașini de găurit, batiste sau maieuri. Este incredibil poate, însă ANAF a confiscat toate aceste bunuri, încercând să deducă cât mai mult din pagubele provocate statului și din penalitățile pe care trebuie să le încaseze.

Ce vom putea cumpăra și la ce preț?

După cum spuneam, putem găși în licitațiile ANAF de la obiecte de o valoare inestimabilă, precum colecții de artă, case istorice și monumente, până la obiecte pe care le avem cu toții în jurul nostru în viață de zi cu zi.

Spre exemplu, conform A1.ro, poți găși pe site-ul ANAF, în secțiunea de licitații publice batiste la prețul de 0.5 RON sau mașini de găurit manuale la preț de 30 RON.

La momentul actual, site-ul este structurat într-un mod sărăcăcios, sub formă unei liste cu denumirea produselor, o coloana pentru cantitate, preț, județ și reprezentant pentru contact.

Ce alte declarații face ANAF? S-ar putea să cumpărăm foarte ieftin anumite lucruri de pe site-ul nou

ANAF declara în același timp că dorește să scoată la vânzare mult mai ieftin mașinile și locuințele executate silit, tocmai pentru a încuraja vânzarea lor rapidă. Se va întocmi, conform legii, o comisie de evaluare, se vor declara bunurile, se va calcula valoarea efectivă și cea atribuită și ANAF va încerca să obțînă un preț cât mai bun pentru cei care sunt interesați de achiziții prin licitație.

Site-ul oferă la momentu actual un link pe care se pot vizualiza ofertele și datele cu privire la stoc. Însă platforma nu este încă suficient de bine gândită pentru a fi și responsive și prietenoasă cu utilizatorii. Gama produselor este însă una variată, iar mulți lasă deoparte disconfortul de a face “shopping” de pe site-ul ANAF, pentru că prețurile sunt foarte atractive.

Până când nouă platforma va funcționa, puteți cumpără totuși de pe actualul site produsele dorite, iar în plus, ANAF are câte un magazin teritorial în fiecare județ din țară.


Sursa: https://docs.google.com/document/d/15WPLOv13jscinaGTtDwllb7tVaj0jc2sJgx2NiDkp9o/edit?usp=sharing

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Premieră în România: Diplome digitale, pe blockchain, pentru elevii de 10 din Sectorul 3

Pentru prima dată ȋn România, 36 de elevi din Sectorul 3, care au obținut nota maximă la examenele...

Belarus: Manifestațiile împotriva realegerii lui Lukașenko nu se opresc. Au loc represiuni fără precedent în istoria țării

Ministerul de Interne al Belarus a anunțat joi că au fost arestate alte 700 de persoane în...

Record de infectări cu Sars-Cov2. Când se trezesc „autoritățile”?

Cu toate că situația se îndreaptă rapid spre dezastru, „autoritățile” continuă să testeze insuficient, aproape 40% dintre...