1.1 C
București
marți, 1 decembrie

Poliția rusă a lansat o anchetă în cazul Navalnîi. Eforturi pentru minimalizarea scandalului

Rusia a anunțat angajarea unui “examen preliminar” în cazul Navalnîi, la o săptămână după transferarea pacientului la spitalul din Berlin.

Într-un comunicat foarte concis, poliția transporturilor din districtul federal Siberia este menționată efectuarea unei inspecții la locurile în care Aleksei Navalnîi – îndeaproape supravegheat – a trecut prin orașul siberian Tomsk, în special camera de hotel pe care a ocupat-o. Se precizează de asemenea că au fost examinate circa o sută de obiecte atinse de el și au fost analizate datele oferite de camerele de supraveghere.

Numai că verificările respective intervin la o săptămână de la presupusa otrăvire a lui Navalnîi. Ele ar fi trebuit făcute mult mai devreme, au declarat apropiați ai acestuia și cer deschiderea unei anchete criminale. Parchetul rus susține însă că nu deține “nicio probă privind un act criminal intenționat” și că dorește să vadă rezultatele examenelor medicale efectuate în Germania.

La Moscova este evidentă încercarea de a minimaliza afacerea Navalnîi. Kremlinul, prin purtătorul său de cuvânt, susține că “nu există material de anchetat”. “Cum se poate vorbi de otrăvire dacă nu există otravă?”, a susținut acesta. Joi, televiziunea publică rusă a difuzat o convorbire cu Vladimir Putin care nici măcar nu a fost întrebat despre scandalul Navalnîi.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW