duminică, 5 aprilie, 2020
9.2 C
București

PPE a asigurat portofolii-cheie pentru viitorul UE

Echilibrul de gen în noua echipă a lui von der Leyen, un succes

În prima sa reacție la prezentarea componenței și a responsabilităților noului Colegiu al Comisarilor, europarlamentarul Manfred Weber, președintele Grupului PPE (cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 182 de membri), a declarat, potrivit unui comunicat de la grupul europarlamentarilor PPE:

„Este bine să vedem cum comisarii desemnați ai PPE vor avea responsabilități importante care se concentrează pe preocupările oamenilor: consolidarea și investițiile în economia europeană, promovarea comerțului internațional liber și echitabil, protejarea modului nostru european de viață, cercetare, sănătate și inovare, susținerea democrației și viitorului generațiilor următoare”.

Manfred Weber a subliniat că „prima realizare majoră” a președintelui ales al Comisiei, von der Leyen, este cu siguranță cea a unui colegiu echilibrat: „PPE a promis egalitatea de gen înainte de alegeri, iar acum facem cinste acestei promisiuni. Echilibrul de gen în următorul colegiu este o realizare majoră și un semnal important pentru restul Europei și al lumii”, a spus el.

Cu privire la procedura audierilor Parlamentului European pentru a evalua competențele candidaților, grupul PPE „va examina comisarii desemnați, competențele și capacitatea lor de a lucra pentru o Europă mai bună, fără jumătăți de măsură. Toți candidații vor avea șanse egale.”

„Pentru următorii cinci ani, prioritatea grupului PPE și cea a unei echipe puternice de comisari PPE va fi să se asigure că Europa va fi capabilă să dea rezultate în interesul cetățenilor. Trebuie să ne consolidăm economiile și frontierele externe și să protejăm mai bine cetățenii într-o lume din ce în ce mai instabilă. Vom continua să luptăm pentru o Europă mai democratică și o Europă mai aproape de cetățenii săi. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Țăndărei, al doilea oraș care se închide. Zborurile, anulate.

Ordonanța Militară 7 prevede că orașul Țăndărei, Județul Ialomița, intră în carantină totală, iar toate zborurile din...

Evoluția în ultimele zile a pandemiei de coronavirus în lume. SUA, pe cale să devină noul centru mondial al pandemiei

Vești deloc încurajatoare au venit și sâmbătă din cunoscutele focare ale pandemiei de...

Sâmbătă, 4 aprilie, zi de doliu național în China, în memoria victimelor COVID-19

China organizează sâmbătă un doliu național pentru martirii decedați în cadrul luptei împotriva maladiei provocate de coronavirus...

Încă o declarație de presă a lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, a susţinut astăzi, 3 aprilie, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

TRENDING

Angajații din domeniul financiar, cei mai interesați să-și schimbe jobul

În luna septembrie a acestui an, interesul...

Pompierii, polițiștii și jandarmii rămân la datorie

În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului...