7.9 C
București

PPE a asigurat portofolii-cheie pentru viitorul UE

Echilibrul de gen în noua echipă a lui von der Leyen, un succes

În prima sa reacție la prezentarea componenței și a responsabilităților noului Colegiu al Comisarilor, europarlamentarul Manfred Weber, președintele Grupului PPE (cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 182 de membri), a declarat, potrivit unui comunicat de la grupul europarlamentarilor PPE:

„Este bine să vedem cum comisarii desemnați ai PPE vor avea responsabilități importante care se concentrează pe preocupările oamenilor: consolidarea și investițiile în economia europeană, promovarea comerțului internațional liber și echitabil, protejarea modului nostru european de viață, cercetare, sănătate și inovare, susținerea democrației și viitorului generațiilor următoare”.

Manfred Weber a subliniat că „prima realizare majoră” a președintelui ales al Comisiei, von der Leyen, este cu siguranță cea a unui colegiu echilibrat: „PPE a promis egalitatea de gen înainte de alegeri, iar acum facem cinste acestei promisiuni. Echilibrul de gen în următorul colegiu este o realizare majoră și un semnal important pentru restul Europei și al lumii”, a spus el.

Cu privire la procedura audierilor Parlamentului European pentru a evalua competențele candidaților, grupul PPE „va examina comisarii desemnați, competențele și capacitatea lor de a lucra pentru o Europă mai bună, fără jumătăți de măsură. Toți candidații vor avea șanse egale.”

„Pentru următorii cinci ani, prioritatea grupului PPE și cea a unei echipe puternice de comisari PPE va fi să se asigure că Europa va fi capabilă să dea rezultate în interesul cetățenilor. Trebuie să ne consolidăm economiile și frontierele externe și să protejăm mai bine cetățenii într-o lume din ce în ce mai instabilă. Vom continua să luptăm pentru o Europă mai democratică și o Europă mai aproape de cetățenii săi. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Nimic despre leu

Întreaga lume se luptă cu noul „ucigaș” în serie, coronavirusul made in China, iar Buletinul Oamenilor de Ştiinţă din...

Elevii, nemulțumiți de eliminarea din sfera serviciilor publice a transportului

Conform rezultatelor din Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivel național în anul școlar 2017-2018, realizat de...

Piața de mașini SH în 2019, probleme, soluții și predicții pentru 2020

În 2019, numărul autoturismelor second-hand înmatriculate a depășit 444.601 unități reprezentând o scădere a importurilor cu peste...

2020: Când prudența economică va duce la performanțe îmbunătățite

La 30 de ani de la căderea regimului comunist, România pare să fie bine ancorată în valorile europene...

TRENDING