19.7 C
București
marți, 29 septembrie

Pregătește-ți bucătăria pentru bunătățile toamnei

Toamna e după colț și, așa cum ne-a obișnuit, vine cu desaga plină de roade. Ca să o primim cum se cuvine, pregătirile pot deja să înceapă. Pentru că ce cumperi acum pentru bucătăria ta îți va prinde bine și toamna asta, și mulți ani de acum încolo. Și nu trebuie să-ți dai bugetul peste cap. Poți cumpăra totul în rate fără dobândă la eMAG.

Frigider mai eficient

Chiar dacă temperaturile mai scad, alimentele trebuie în continuare păstrate în condiții optime. Însă un frigider uzat sau cu tehnologie învechită nu îți garantează prospețimea îndelungată a tuturor legumelor și fructelor pe care le găsești în piețe. Dacă simți că frigiderul tău nu mai răcește așa cum trebuie, e momentul potrivită să-l schimbi. Orientează-te către un aparat frigorific care folosește curenți de aer sau ioni de argint pentru a răci alimentele corespunzător și pentru a preveni apariția bacteriilor.

Cuptor electric

Toamna este anotimpul dovlecilor și al dovleceilor, al sfeclei, merelor și ciupercilor de pădure. Sunt atâtea preparate tradiționale care prind viața și culoare în această perioadă. Important este să ai și cu ce să le coci sau rumenești corect. Un cuptor electric, spre deosebire de cel pe gaz, îți permite să ajustezi temperatura la precizie de 1-2 grade Celsius. În acest fel, ești sigur că prepararea termică nu este prea puternică, ceea ce ar afecta aportul nutritiv al alimentelor. În plus, dacă alegi un cuptor cu ventilație, care folosește curenții calzi de aer pentru a prepara mâncarea, poți reduce și mai mult impactul termic asupra legumelor și fructelor.

Oale, borcane, tigăi

Ca să îți iei în serios rolul de bucătar, trebuie să ai și câteva ustensile de bază, pe care să te poți baza indiferent de rețetă. Orice bucătărie ar trebui să fie dotată cu o oală mare din inox, o tigaie din teflon, o cratiță mai adâncă, o oală mică pentru sosuri, tăvi late și înalte, grill-uri de aragaz sau pentru cuptor și cât mai multe linguri, spatule sau clești, amplasate în spațiul de gătit. În plus, pentru că toamna se numără zacuștele și sosurile de roșii, e bine să-ți cumperi din timp și borcane sau sticle cu capace care se pot închide ermetic.

Rafturi de cămară

După ce așezi totul în borcane, sticle și sticluțe, ai nevoie de un spațiu curat, aerisit și ferit de razele soarelui, unde să le depozitezi până la toamna viitoare. Dacă n-ai amenajat încă rafturile din cămară sau o folosești pentru a depozita lucrurile la întâmplare, e timpul să faci ordine și aici. Optează pentru rafturi metalice solide, care îți vor fi de folos până la adânci bătrâneți. Sau, dacă preferi aspectul cald al lemnului, ai grijă să fie tratat doar cu lacuri naturale, care nu vor periclita în vreun fel integritatea alimentelor pe care le depozitezi în cămară. De asemenea, e bine să verifici dacă spațiul este suficient de bine aerisit, prin ferestre de vizitare.

Toamna se numără gusturile bogate și culorile vii. Ca să te bucuri din plin de toate legumele și fructele celui mai roditor anotimp, pune-ți bucătăria la punct din timp. Și folosește CardAvantaj pentru a cumpăra totul pe loc, cu plata în rate fără dobândă*.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW