-6 C
București
duminică, 17 ianuarie

Premieră post-Brexit: Acord comercial interimar Canada-Regatul Unit

Canada și Regatul Unit au semnat sâmbătă un “acord de continuitate comercială”, respectiv un acord de liber schimb post-Brexit. El urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2021, când Regatul Unit va rupe ultimele sale legături cu Uniunea Europeană.

Premierul canadian Justin Trudeau și premierul britanic Boris Johnson au anunțat semnarea acordului amintit într-o conferință de presă virtuală, transmisă în direct sâmbătă. “Acum”, a declarat Trudeau, “noi vom continua să cooperăm în următorii ani în baza unui acord global”…”Liberul-schimb este un element important ce va determina o relansare după pandemia Covid”, dar, a spus la rândul său Boris Johnson, “eu cred că Regatul Unit și Canada împărtășesc de asemenea aceeași perspectivă a unei construcții ecologice”.

De precizat că noul acord reia dispozițiile din Acordul economic și comercial global (AECG) între Canada și Uniunea Europeană, dar care de la 1 ianuarie nu va mai include și Regatul Unit. Totuși, Canada va continua să beneficieze de unele avantaje prevăzute în acordul AECG, pe baze bilaterale, în special eliminarea taxelor vamale la 98% din produsele canadiene exportate în Regatul Unit. Regatul Unit este al cincilea partener comercial al Canadei, după Statele Unite, China, Mexicul și Japonia.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. CANA.D.A. CANA, D-Dumnezeu, A-Alb. Cana alba a Lui Dumnezeu.
    ANAC.O.ND.A. ANAC-Cana, OA-Oameni, ND-Dumnezeu. Oamenii de pe cana Lui Dumnezeu.
    ANCA 4 ILIE 4, CANA. Cana lui Ilie.
    In toate cele trei cuvinte cu definitii ceresti e vorba de cana mea cu cranii de oameni pe ea. E fabricata in Anglia dintr-o rasina cu o cupa de inox detasabila. Am cumparat-o online din Bucuresti de pe GOTICA.RO cu 85ron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW