vineri, 10 aprilie, 2020
19.1 C
București

Noul Parlament European și-a deschis oficial lucrările la Strasbourg

Cea de a 9-a legislatură a Parlamentului European a fost deschisă oficial marți dimineață de către Antonio Tajani, fostul președinte al PE până la alegerile europene din 26 mai. El include 751 deputați reprezentând 190 partide politice din cele 28 state membre ale UE. 61% dintre aceștia au fost aleși pentru prima oară în forul legislativ european. 60% sunt bărbați și 40% – femei. Cea mai tânără eurodeputată (21 de ani) este Kira Marie Peter-Hansen (Danemarca), iar cel mai vârstnic este italianul Silvio Berlusconi (82 de ani).

Un oficial al PE a anunțat presa că alegerea noului președinte al Parlamentului European va începe miercuri la ora 9,00. Candidaturile vor trebui prezentate de grupurile politice sau de cel puțin 1/20 dintre deputați până marți seară, înainte de ora 22,00. Opt deputați având misiunea de a număra voturile sunt desemnați prin tragerea la sorți.

Noul Parlament European este compus din șapte grupuri politice (cu unul mai puțin față de PE precedent). Cei care nu s-au înrolat în vreun grup politic sunt consideraţi «neînscrişi» (NI), dar se pot alătura ulterior unui grup . Un grup politic trebuie să aibă minimum 25 eurodeputați proveniți din minimum șapte state membre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Alte opt persoane au murit în urma infecției cu noul coronavirus

Deces 258 - Bărbat, 75 de ani din judeţul Bacău.Debut pe data de 31.03.2020.Internat la Spitalul Municipal...

Cu buzunarele găurite

Perioada sărbătorilor de Paște este una în care consumul crește. 2020 va fi o excepție. După mai...

88 milioane lei virați către primării pentru PNDL

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a virat 88 milioane de lei în conturile primăriilor care au...

Ministrul Mediului vede doar defrișări legale în Pădurea Dobrovăţ

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost într-o vizită de lucru în Pădurea Dobrovăţ din...

TRENDING