Premierul Florin Cîțu a aprobat noile relaxări, care vor intra în vigoare de la 1 august

Andrei Vlad (b1tv.ro)

Florin Cîțu a aprobat noile relaxări, care vor intra în vigoare de la 1 august. Anunțul a fost făcut de premier, miercuri, 28 iulie, în cadrul unei conferințe de presă.

Măsurile vizează organizarea de evenimente culturale, artistice și de divertisment, desfășurarea evenimentelor private, precum nunțile și botezurile, organizarea mitingurilor și demonstrațiilor, precum și desfășurarea competițiilor sportive.

Premierul a aprobat propunerile CNSU comunicate marți, 27 iulie.

Mai exact, în localitățile cu o rată de incidență mai mică de 2 cazuri la 1000 de locuitori vor fi permise:

  • activități culturale, artistice și de divertisment în spații deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane
  • evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de maximum 400 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană
  • competiții sportive în spații închise sau deschise cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 m între persoane
  • organizarea de mitinguri şi demonstrații cu un număr de participanți de maximum 500 de persoane desfășurarea activității din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, până la capacitatea maximă a spațiilor închise în intervalul orar 5.00-02.00.

Toți participanții la activitățile de mai sus vor trebui să fie vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-COV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-COV-2.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW