Franța: Elevii nevaccinaţi ai colegiilor și liceelor vor fi excluși la începerea anului școlar dacă sunt testați pozitiv la Covid-19

În 2 septembrie, când reîncepe anul școlar în Franța, a anunțat ministrul Educației naționale, Jean-Michel Blanquer, elevii nevaccinaţi ai colegiilor și ai liceelor nu vor fi primiți la cursuri dacă sunt detectați pozitiv la testul Covid-19. S-a precizat însă că nu vor fi obligați să se vaccineze, dar cei nevaccinaţi vor urma cursurile online. „Am luat această măsură, a subliniat ministrul Educației, pentru a ne atinge obiectivul – continuitatea pedagogică. În mod sigur, anul acesta vor fi mai puține perturbări decât anul trecut, având în vedere că am reușit vaccinarea unui număr maxim de elevi și adulți”. În învățământul primar, a mai informat ministrul Educației, clasele vor fi închise imediat ce apare un caz de contaminare, așa cum s-a întâmplat și în anul școlar 2020-2021. A fost o măsură de prudență accentuată și vom menține această regulă în învățământul primar deoarece acești elevi nu sunt vaccinați. Vaccinarea este obligatorie după vârsta de 12 ani.

În opinia guvernului francez, obiectivul este să nu fie impus un certificat de vaccinat drept condiție pentru a reveni la școală. Asta e logica școlii deschise, dar este necesar testul Covid-19. Un nou protocol este prevăzut pentru începerea anului școlar. Spălarea mâinilor, aerisirea sălilor de clasă și a localurilor școlare, purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile închise, excepție făcând grădinițele, dezinfecția localurilor școlare și a echipamentelor cel puțin o dată pe zi – sunt măsuri obligatorii în școli începând din 2 septembrie.


- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. S-a demonstrat in SUA ca testul PCR pe care se bazeaza identificarea cazurilor de covid 19 nu face diferenta intre virusii gripali si coronavirusi, deci toata plandemia s-a prabusit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW