0.4 C
București
joi, 28 ianuarie

Orgie clandestină la Bruxelles. Un eurodeputat ungar demisionează

Eurodeputatul ungar Jozsef Szajer, membru al partidului lui Viktor Orban, Fidesz, a admis marți că demisia sa din Parlamentul European este determinată de participarea sa la “o serată” clandestină la Bruxelles, încălcând restricțiile anti-Covid-19 în vigoare.

Poliția are o altă versiune: în afara nerespectării măsurilor impuse de pandemie, lui Jozsef Szajer, 59 ani, i se reproșează încălcarea legislației privind stupefiantele, asupra sa fiind găsită o pilulă de ecstasy.

Acest ales din partea partidului Fidesz, asociat la grupul europarlamentar PPE (dreapta) și-a anunțat duminică plecarea din PE și retragerea din viața politică, cu precizarea că ceea ce i s-a întâmplat “nu are nicio legătură cu dezbaterile politice în curs privind statul de drept în țara sa”.

Marți, ziarul flamand “Het Laatste Nieuws” a evocat prezența europarlamentarului ungar la “serata” clandestină, urmată de alte circa 20 interpelări.”Regret profund încălcarea restricțiilor anti-Covid, a fost un act de iresponsabilitate din partea mea și sunt gata să plătesc amenda prevăzută pentru acest caz”, a declarat Jozsef Szajer, prezentându-și totodată scuze familiei sale, colegilor și alegătorilor care l-au trimis în PE, fără a oferi alte detalii, precizări.

Cotidianul belgian “La Dernière heure” a oferit detalii mai mult decât compromițătoare. “25 bărbați despuiaţi” au fost descoperiți în seara respectivă la etajul unui bar situat în centrul orașului, nu departe de comisariatul central din Bruxelles, a informat ziarul citat. Unul dintre bărbați, ales în Parlamentul European, a încercat să fugă în momentul sosirii poliției, dar a fost reținut de patrula chemată ca întărire, a mai relatat ziarul. Mâinile bărbatului respectiv erau însângerate, posibil din cauza locului prin care a încercat să fugă, a precizat Parchetul din Bruxelles, identificându-l cu inițialele “S. J”, născut în 1961.

Jozsef Szajer a confirmat că a invocat, în cadrul anchetei, statutul său de europarlamentar, după care a fost condus de poliție la domiciliul sau. Potrivit parchetului, circa 20 persoane au fost interpelate de poliție. În afara eurodeputatului ungar, la “serata” respectivă, printre participanți s-au mai aflat doi diplomați.


Foto: By Andy Mabbett – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31001001

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW