-2.8 C
București

Premierul Moldovei: “Rusia şi Ucraina vor ajunge la o înţelegere în ceea ce priveşte tranzitarea gazelor”

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a dat asigurări că în urma discuțiilor purtate la Kiev au fost agreate toate aspectele legate de asigurarea cu gaze naturale a Republicii Moldova prin intermediul traseelor alternative.

“Partea ucraineană ne-a asigurat că este gata să ne ofere gaze naturale şi energie electrică după 1 ianuarie, în cazul în care vreo una din scheme de furnizare nu funcţionează”, a declarat premierul în cadrul unei şedinţe convocate vineri la Guvern, conform presei de peste Prut.

Acesta și-a mai manifestat optimismul privind o înțelegere între Rusia și Ucraina care să permită tranzitarea gazelor și alimentarea Republicii Moldova.

“Remarc aici că noi, după discuţia de ieri, continuăm să rămânem optimişti că Rusia şi Ucraina vor ajunge la o înţelegere în ceea ce priveşte tranzitarea gazelor şi noi vom primi gaze naturale pe traseul comun. Dar ceea ce am discutat ieri la Kiev sunt scenariile de rezervă, inclusiv furnizarea gazelor prin regim revers. Erau necesare să fie semnate mai multe contracte. Avem toată susţinerea din partea Ucrainei pentru a finaliza acest proces în termene cât mai restrânse”, a declarat Ion Chicu.

Cât privește o posibilă situație de criză, premierul moldovean a arătat că Ucraina s-a arătat dispusă să ajute Republica Moldova.

“Într-un regim excepţional, ţara vecină este gata să ne ofere gazul respectiv. Eu sunt sigur că noi nu o să ajungem la acest scenariu, dar vreau să afirm încă o dată şi să constat cu satisfacţie că vecinul nostru, Ucraina, este gata să ofere această asistenţă”, a mai spus Ion Chicu.

Contractul privind tranzitarea gazului rusesc prin teritoriul Ucrainei expiră la finalul acestui an.

1 COMENTARIU

  1. Moldova 7/13 HRISTOS 7, TISBITUL 13; MO.LDO.VA. MO-Om, LDO-Old, VA-Via. Om batran de la via Lui Hristos si Tisbitul. Omul batran e cel care sta langa mine intre anii 2004-2070 si dobandeste invataturile ceresti despre cum se infaptuieste prin Duhul Sfant intreaga Creatie, dupa Casa Raiului in care stau si din faptele mele (lumea vazuta si nevazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva). Exemple: quasarii creati dupa spoturile tavanelor dormitorului, bucatariei si din baie, spoturile din raftul de rigips al holului si din biblioteca de rigips din dormitor, aplicele din holuri si becurile din sufragerie si de afara; placile tectonice ale planetei Pamant create dupa cele noua placi de polistiren ale tavanului negru din dormitor, placa de rigips a tavanului din dormitor si placa de rigips a tavanului negru din bucatarie etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Inspecția Muncii anunță Programul cadru de acțiuni pentru anul 2020

Acțiunile de control desfășurate de Inspecția Muncii în cursul anului 2019, s-au concretizat în următoarele rezultate: numărul...

Mirabela Miron lansează seria conferințelor „Antreprenoriat și Leadership Feminin”

Mirabela Miron, președinte U.G.I.R. Regiunea Nord-Est, organizează o primă conferință despre Antreprenoriat&Leadership Feminin, cu un titlu sugestiv: „Estetica minții feminine”....

Profit și afaceri în creștere pentru service-urile auto

In perioada 2013- 2018 cifra de afaceri inregistrata de unitatile reparatoare auto (cod CAEN 4520) a inregistrat...

Cum își croiește viitorul politic Vladimir Putin: în primul rând, un guvern nou axat pe relansarea economică

Corespondenții presei străine la Moscova au urmărit cu mare interes ce a vizat de fapt Vladimir Putin prin schimbarea...

TRENDING