1.3 C
București
miercuri, 25 noiembrie

Preşedintele Klaus Iohannis, consultări cu partidele pe tema situaţiei din Justiţie

Preşedintele Klaus Iohannis se consultă, începând de joi, la Palatul Cotroceni cu liderii PNL, USR, PMP, UDMR şi ai grupului minorităţilor naţionale pe tema situaţiei din Justiţie. Consultările vor începe la ora 15:00 cu reprezentanţii PNL, informează ziare.com

Programul consultărilor:

Joi, 11 aprilie

Ora 15:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);

Ora 16:00 – Uniunea Salvați România (USR);

Ora 16:45 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);

Ora 17:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 18:15 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri, 12 aprilie

Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 12:00 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)

Amintim că, luna trecută, șeful statului a anunţat că va organiza un referendum pe tema situaţiei din Justiţiee. De asemenea, la 1 aprilie, a solicitat Parlamentului o nouă consultare pentru lărgirea ariei de cuprindere a consultării naționale care va avea loc pe 26 mai, mai informează sursa citată.

,,Ne dăm seama că acea consultare inițială pe care am făcut-o, consultarea Parlamentului, a vizat doar o parte din marile probleme pe care le creează PSD. Am decis să fac o reconsultare a Parlamentului, o nouă consultare a Parlamentului României pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului.

Voi adresa Parlamentului României o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum pentru a-l face mai eficient și mai puternic. Referendum pe 26 mai. Avertizez Guvernul României să nu emită ordonanțe de urgență în aceste domenii, Justiție, politică penală, până când nu se exprimă poporul, până când nu cunoaștem voința suverană a românilor”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW