Președintele României crede că sunt 50% șanse să avem alegeri generale anticipate. Klaus Iohannis: Tot Ludovic Orban va fi premier și după

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, într-o întâlnire informală cu presa, că sunt 50% șanse ca scenariul alegerilor anticipate să fie pus în practică, precizând că tot Ludovic Orban va conduce Guvernul și după un astfel de scrutin, potrivit G4Media.ro, citat de b1.ro.

Întrebat de aceeași publicație dacă premierul Ludovic Orban este cumva nemulțumit că este convocat la Cotroceni, președintele Iohannis a negat și a explicat că relația dintre el și șeful Guvernului „este surprinzător de bună”.

În luna noiembrie, președintele Klaus Iohannis declara că alegerile generale anticipate ar putea avea loc în primăvara anului viitor.

Întrebat, în conferința de presă de la finalul ședinței CSAT când vede posibilă organizarea alegerilor parlamentare anticipate, șeful statului a răspuns: „Sunt convins că multe lucruri pot fi rezolvate prin asumarea răspunderii, precum rezolvarea OUG 114, s-ar putea adopta soluția și pentru alte acte legislative. Eu cred că ar trebui să mergem spre anticipate în primăvara anului viitor. Voi discuta cu toți liderii partidelor politice”.

Klaus Iohannis a mai precizat că nu se bazează pe cei de la PSD în acest demers.

„Nu contez pe ei, au fost drastic sancționați de electorat. Vom continua cu sau fără ei”, a mai spus Klaus Iohannis.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Dupa declaratiile lui Johannis foarte decise si clare si lipsa de reactie a PSD romanii au luat act ca ceva s – a schimbat. Daca din 2017 pana la arestarea lui Dragnea in 2019 , PSD se grabea in actiunile lor pe scena politica si economica, acum rolurile s – au schimbat. Vom astepta si vom evalua pe propria noastra piele actiunile PNL. Un lucru ii nelinisteste pe romani. Daca se stia ca Iliescu a facut scoala la rusi si Romania a ajuns la nivel de tara in curs de dezvoltare, acum Pnl o are pe Turcan ca vicepresedinte a pnl cu scoala la rusi. Sa vedem ce va fi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW