Președintele rus, la Budapesta în vederea semnării mai multor acorduri

Continuă apropierea dintre Rusia lui Putin și Ungaria premierului Viktor Orban! Președintele rus se află la Budapesta, unde urmează să încheie mai multe acorduri în domeniul economic, al protecției comunităților creștine și al sportului, conform agenției de presă maghiare MTI, preluată de b1.ro.

Apropierea Ungariei, țară membră UE și NATO, de către Rusia este una vizibilă în ultimii ani, de când Viktor Orban este în conflict cu Occidentul pentru regimul său iliberal. De altfel, ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó, a subliniat înaintea vizitei lui Putin că este în interesul poporului maghiar dacă se dezvoltă relații economice cu Rusia.

În plus trebuie remarcat că Vladimir Putin și Viktor Orban au avut o serie de întâlniri regulate, ultima dată în luna septembrie, când Viktor Orban s-a deplasat la Moscova.

Înainte de summit, a avut loc marți o reuniune a comisiei economice interguvernamentale, unde au fost pregătite mai multe acorduri de cooperare: în domeniile economiei, sportului și spațiului și pentru protecția comunităților creștine.

Ministrul rus al Sănătății a identificat Moscova drept un partener proeminent al Ungariei. Veronika Skvorcova a declarat că schimburile comerciale bilaterale au crescut cu aproape 30% în ultimii doi ani, ajungând la 7 miliarde de dolari.

“Energia, inclusiv energia nucleară și investițiile la Paks 2 se află în centrul cooperării dintre Ungaria și Rusia. Este o cooperare constructivă. În plus, ambele părți sunt interesate de livrarea la timp către Egipt a 1.300 de vagoane feroviare contractate din Ungaria de un consorțiu ungaro-rus”, a declarat ministrul rus al Sănătății.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW