joi, 6 august, 2020
31.2 C
București

Președintele rus, la Budapesta în vederea semnării mai multor acorduri

Continuă apropierea dintre Rusia lui Putin și Ungaria premierului Viktor Orban! Președintele rus se află la Budapesta, unde urmează să încheie mai multe acorduri în domeniul economic, al protecției comunităților creștine și al sportului, conform agenției de presă maghiare MTI, preluată de b1.ro.

Apropierea Ungariei, țară membră UE și NATO, de către Rusia este una vizibilă în ultimii ani, de când Viktor Orban este în conflict cu Occidentul pentru regimul său iliberal. De altfel, ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó, a subliniat înaintea vizitei lui Putin că este în interesul poporului maghiar dacă se dezvoltă relații economice cu Rusia.

În plus trebuie remarcat că Vladimir Putin și Viktor Orban au avut o serie de întâlniri regulate, ultima dată în luna septembrie, când Viktor Orban s-a deplasat la Moscova.

Înainte de summit, a avut loc marți o reuniune a comisiei economice interguvernamentale, unde au fost pregătite mai multe acorduri de cooperare: în domeniile economiei, sportului și spațiului și pentru protecția comunităților creștine.

Ministrul rus al Sănătății a identificat Moscova drept un partener proeminent al Ungariei. Veronika Skvorcova a declarat că schimburile comerciale bilaterale au crescut cu aproape 30% în ultimii doi ani, ajungând la 7 miliarde de dolari.

“Energia, inclusiv energia nucleară și investițiile la Paks 2 se află în centrul cooperării dintre Ungaria și Rusia. Este o cooperare constructivă. În plus, ambele părți sunt interesate de livrarea la timp către Egipt a 1.300 de vagoane feroviare contractate din Ungaria de un consorțiu ungaro-rus”, a declarat ministrul rus al Sănătății.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Stalinism: Liga 1 își modifică numărul de echipe în timpul sezonului

FRF a luat astăzi o decizie de sorginte stalinistă, nemaiîntâlnită de dinainte de revoluție: a mărit numărul...

Donald Trump cenzurat de rețele de socializare, fiind acuzat de dezinformare

Facebook și Twitter îl sancționează pe președintele american pentru difuzarea unui clip video considerat "mincinos" referitor la...

Liban: stare de urgență pentru două săptămâni. Este promisă pedepsirea celor responsabili de neglijența ce a condus la catastrofa din portul Beirut

"Această crimă înfiorătoare prin neglijență va fi aspru pedepsită", a promis Charbel Wehbe, ministrul libanez de Externe....