vineri, 3 iulie, 2020
27.5 C
București

Ungaria s-a opus unei declaraţii comune a membrilor NATO privind Ucraina ca urmare a adoptării la Kiev a noii legi a educației

Ungaria s-a opus adoptării unei declaraţii comune a ambasadorilor statelor membre ale NATO cu privire la Ucraina, ca urmare a adoptării de către Parlamentul de la Kiev a unei noi Legi a educației, conform b1.ro.

Votată la începutul lunii septembrie 2017 şi promulgată de preşedintele de la acea vreme, Petro Poroşenko, noua lege a introdus sistemul de 12 clase în Ucraina şi extinderea utilizării limbii ucrainene în sfera educaţiei.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a spus că ţara sa nu este pregătită să sacrifice interesele unui număr de 150.000 de etnici maghiari din vestul Ucrainei de dragul unor considerente geopolitice, scrie Agerpres.

”Întrucât aceste propuneri au fost respinse, noi nu am avut altă variantă decât aceea de a vota contra declaraţiei”, a precizat şeful diplomaţiei ungare.

Budapesta a prezentat mai multe propuneri de amendamente la declaraţia potrivit căreia Ucraina trebuie să-şi respecte obligaţiile faţă de minorităţi în conformitate cu dreptul internaţional, iar câteva propuneri s-au bazat pe principiile Consiliului Europei şi ale ONU.

Privarea de drepturi a unei minorităţi ce aparţine unuia dintre statele membre ale NATO ar fi meritat cel puţin să fie menţionată într-un asemenea document, a subliniat Peter Szijjarto.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Cheia oferită de Confindustria România vine și în sprijinul industriei italiene

O participare extraordinară din partea României, dar și numeroase conexiuni din țările est-europene, precum Bulgaria, Albania, Polonia...

Tătaru: Dacă se va impune, vom avea o prelungire a stării de alertă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că în prezent nu există pericolul instituirii stării de urgenţă,...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...

Angelo De Gubernatis şi România

De curând, a apărut la Editura Meronia volumul „Angelo De Gubernatis şi România”, de Tatiana Nicolescu şi...