Prezidențialele americane: Testat negativ, declarat necontagios, Donald Trump și-a reluat campania în vederea alegerilor din 3 noiembrie

Aruncându-și masca protectoare, Donald Trump a reapărut luni, 12 octombrie, la un mare miting electoral la Sanford în Florida, un stat-cheie în campaniile electorale, capabil să aducă o victorie-surpriză candidatului republican, așa cum s-a întâmplat și în 2016, reamintesc corespondenții de presă.

După ce a fost nevoit să-și întrerupă campania din cauza infectării cu Covid-19, președintele Trump s-a grăbit – în opinia unor analiști locali poate prea timpuriu – să treacă la acțiune pentru a contrabalansa cât mai rapid posibil diferența de intenții de vot de care încă beneficiază Joe Biden, contracandidatul democrat.

Din surse medicale de la Casa Albă s-a aflat că președintele Trump a fost supus în aceste zile mai multor teste la coronavirus, toate fiind negative.

„Mă simt puternic”, a lansat președintele în fața mulțimii venite la miting fără măști protectoare și fără a păstra distanța fizică. Fără mască protectoare, și președintele a ținut un discurs de circa o oră în care, așa cum era de așteptat, l-a ironizat pe contracandidatul Biden, pe care l-a numit „Joe adormitul”. Ţinta fiind prudența manifestată de Biden în toată campania pe care a derulat-o până acum, în fața pandemiei cu consecințe dintre cele mai dramatice pentru Statele Unite. Virulente atacuri au fost reluate de către președintele Trump la adresa fostei contracandidate din 2016, Hillary Clinton, calificând-o drept o „secătură”, la adresa presei „corupte” și a avertizat în legătură cu pericolul „stângii radicale” sau al „coșmarului socialist” în situația în care ar fi votat Joe Biden.

Reacție dură din partea lui Joe Biden

Peste 214.000 de persoane au fost ucise de coronavirus în Statele Unite, situație pentru care candidatul democrat îl face responsabil pe președintele Trump. Îl acuză că a minimalizat pericolul virusului și consideră conduita sa personală de la diagnosticarea cu Covid-19 drept „iresponsabilă” și „scandaloasă”. În Florida, a spus Biden, Donald Trump nu a adus nimic altceva decât „retorica divizării și a fricii”. Și mai grav, a adăugat Biden, nu a venit cu un plan vizând punerea sub control a pandemiei care a luat până acum viața – numai în Florida – a peste 15.000 de persoane”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW