Prima sesiune plenară a Parlamentului European din acest an, sub președinția semestrială franceză a Consiliului European

La Strasbourg începe luni, 17 ianuarie , prima sesiune plenară a Parlamentului European avnd o agenda cu câteva puncte de mare importantă pentru contextul politic european actual, marcat și de preluarea de către Franța a președinției semestriale a Consiliului European.

.Luni este programată o ședință în plen a PE pentru a aduce un omagiu fostului președinte David Sassoli, decedat recent, chiar înainte de a-și încheia mandatul.

.Marți și miercuri are loc alegerea noului președinte al PE pentru a doua jumătate a mandatului legislativ și a celor 14 vicepreședinți și a celor cinci chestori.

Miercuri, președintele Franței, Emmanuel Macron, va prezenta prioritățile preşedinţiei franceze a Consiliului European, iar deputații vor dezbate obiectivele puse în discuție pentru următoarele șase aluni ale Consiliului UE.

Alte subiecte pe agenda sesiunii:

.Actul privind serviciile digitale: reglementarea platformelor pentru a asigura un spațiu online mai sigur PE își va vota poziția referitoare la Actul privind serviciile digitale, ce stabilește norme de combatere a conținutului ilegal online și de responsabilizare a platformelor pentru algoritmi. .
.PE dorește că guvernele să protejeze mai bine animalele în timpul transportului PE va dezbate și vota joi modalități de îmbunătățire a bunăstării animalelor în timpul transportului și de control mai eficace al exporturilor de animale vii.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW