20.5 C
București
luni, 12 aprilie

Primăria București, investiții de 3 milioane euro la Spitalul Carol Davila

Astăzi a fost inaugurată noua sectie de terapie acuta nefrologica de la Spitalul Clinic de Nefrologie, Dr. Carol Davila, unde a fost infiintat si dotat si un compartiment de endourologie cu bloc operator si laborator de litotritie.

Valoarea totala a lucrarilor si investitiilor realizate la aceasta unitate medicala se ridica la aproximativ 3,1 milioane de euro.

Datorita investitiilor facute in acest spital numărul de pacienți tratați la chirurgie și nefrologie va ajunge la 1.100 pe lună, în condițiile în care în prezent este de 900 pe luna, iar pacientii cu litiaza renala au o sansa de a se vindeca fara interventie chirurgicala.

Cu aceste investiții a fost înființat și dotat un Compartiment de Endourologie si Litotriție, parte a Secției de Chirurgie, inclusiv o sală de operație necesară intervențiilor endourologice, cu rezolvarea cazuisticii de profil în internări scurte, eventual spitalizare de zi. Litotriția ultrasonică este metoda modernă la limita între nefrologie și urologie, care permite rezolvarea fara chirurgie a numeroaselor cazuri de litiază renala.

Acest compartiment este parte a Secției de Chirurgie, care include și o sală de operație pentru intervenții endourologice. Număr de paturi: 9 paturi

A avut loc transformarea și extinderea Compartimentului de Terapie Acută Nefrologică în Secție de Terapie Acută Nefrologică, care a fost relocată, modernizată și dotată, astfel încât pacienții care suferă intervenții chirurgicale și au insuficienta renala severa pot efectua ședințele de dializă fără a fi transferati. Numarul de paturi: 14.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW