marți, 31 martie, 2020
4 C
București

Primăria Capitalei a finalizat consolidarea şi reabilitarea podului Străuleşti

Primăria Capitalei, prin Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti, a finalizat lucrările de consolidare şi reabilitare a podului Străuleşti şi acesta a fost redat circulaţiei.

Primarul General, Gabriela Firea: „Acest obiectiv de investiţii a fost finalizat la termen, într-un timp foarte scurt, de doar 12 luni. Deşi tranzitat de sute de autovehicule zilnic, acest pod nu fusese niciodată consolidat, ci doar ‘cosmetizat’ în urmă cu zece ani, iar anul trecut, o parte din zidul de susţinere s-a surpat, împreună cu trotuarul şi o porţiune din prima bandă de circulaţie, ceea ce reprezenta un adevărat pericol atât pentru maşini cât şi pentru pietoni.”

Lucrările de consolidare şi reabilitare a podului Străuleşti, care supratraversează Lacul Griviţa, pe DN 1A şi care face legătura între Bucureşti şi Ilfov (Mogoşoaia), au început în luna octombrie 2018, fiind realizate în baza unei documentaţii tehnice întocmite de către Administraţia Străzilor Bucureşti şi votate în şedinţa CGMB din 26 iulie 2018.

S-au efectuat lucrări la suprastructura şi infrastructura podului, la elementele de rezemare, la calea de rulare, trotuare, rosturi de dilataţie, sisteme de scurgere a apelor, parapeţi, borduri şi rampe de acces. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 630.000 de euro.

Reamintim faptul că Primăria Capitalei a efectuat expertizele pentru 22 dintre cele 24 de poduri şi pentru 7 dintre cele 13 pasaje pe care le administrează, prin Administraţia Străzilor. Rezultatele au indicat că 6 poduri şi 3 pasaje au o stare tehnică nesatisfăcătoare şi necesită intervenţie, fiind construcţii ce nu au fost niciodată consolidate, ci au beneficiat doar de lucrări de minime reparaţii.

Pentru acestea au fost realizate documentaţiile pentru lucrările de intervenţie şi s-au aprobat indicatorii tehnico-economici, iar la Podul Străuleşti şi la Podul Grant, care presupune o intervenţie mai amplă, lucrările au început în acest an. Pasajul Fundeni este următorul obiectiv din această categorie, programat pentru lucrări de consolidare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Grant cultural european câștigat de Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române

Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române este câștigătorul unuia dintre cele 185...

Vei fi o victimă sau un supraviețuitor? Lectura poate face diferența

Otilia Caraza, Act şi Politon „Cartea aceasta mi-a schimbat viața!” De câte ori nu ai...

Prețul petrolului se prăbușește. Coronavirusul diminuează dramatic cererea pe piețele lumii

Arabia Saudită a anunțat la începutul acestei săptămâni că intenționează să-și mărească exportul de petrol până la nivelul a 10,6...

Cum pot aplica companiile pentru amânarea ratelor

Între reacțiile pe care Guvernul României le-a avut pentru diminuarea efectelor determinate de pandemia COVID-19 asupra mediului...

TRENDING