miercuri, 1 aprilie, 2020
1.2 C
București

Au început lucrările pentru amplasarea monumentului „I.C. BRĂTIANU”

Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic a demarat lucrările pentru amplasarea monumentului de for public „I.C. BRĂTIANU”.

Monumentul, cu o valoare istorico – edilitară, va fi amplasat în acelaşi loc în care a fost ridicat iniţial ansamblul monumental dedicat lui Ion Constantin Brătianu, respectiv la intersecţia bulevardelor I.C. Brătianu şi Carol I (Piaţa Universităţii), pe domeniul public – pastila centrală din această intersecţie. Lucrările de amplasare se estimează a avea o durată de aproximativ 2 luni şi se vor efectua în intervalul orar 00:00 – 04:00.

Reconstituirea lucrării de artă plastică „Ion C. Brătianu” a început încă din anul 2016, până în prezent fiind realizate toate personajele componente ale ansamblului monumental şi soclul acestuia. Materialele din care este realizat monumentul sunt bronz pentru personaje şi piatră naturală pentru soclu, bază circulară, trepte şi trotuar circular.

Monumentul lui Ion C. Brătianu din Bucureşti, proiectat de arhitectul Petre Antonescu şi realizat de sculptorul francez Ernest Henri Dubois, în urma câştigării unui concurs internaţional organizat în 1900, a fost inaugurat în 18 mai 1903 la intersecţia Bulevardului Colţei (actual Bulevardul I. C. Brătianu) cu Bulevardul Regele Carol I, cu ocazia împlinirii a 12 ani de la moartea lui Ion Constantin Brătianu, fiind distrus de regimul comunist în vara anului 1948.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Grant cultural european câștigat de Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române

Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române este câștigătorul unuia dintre cele 185...

Vei fi o victimă sau un supraviețuitor? Lectura poate face diferența

Otilia Caraza, Act şi Politon „Cartea aceasta mi-a schimbat viața!” De câte ori nu ai...

Prețul petrolului se prăbușește. Coronavirusul diminuează dramatic cererea pe piețele lumii

Arabia Saudită a anunțat la începutul acestei săptămâni că intenționează să-și mărească exportul de petrol până la nivelul a 10,6...

TRENDING