4 C
București
vineri, 4 decembrie

Primăria Sectorului 1 finanţează Concursul Internaţional “Romanian Master of Informatics 2018”

Cei mai buni informaticieni se vor întrece, în luna octombrie, la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în şedinţa de astăzi, în unanimitate, finanţarea cu suma de 25.300 lei a Concursului Internaţional “Romanian Master of Informatics 2018”.

Aflat la a şasea ediţie, concursul se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XII, cu rezultate deosebite la concursurile naţionale şi internaţionale de informatică. “Romanian Master of Informatics 2018” va avea loc în perioada 10-13 octombrie 2018 şi este organizat de către membrii catedrei de informatică a Colegiului Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Sectorul 1 al Capitalei.

La această competiţie de tradiţie şi-au anunţat participarea 80 de elevi şi 20 de profesori din Franţa, Italia, Elveţia, Serbia, Republica Moldova, Croaţia, Slovenia, Macedonia, Brazilia, Federaţia Rusă, Bulgaria şi România.

În comisia ştiinţifică a acestui concurs sunt cooptaţi profesori din învăţământul universitar (Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Matematică şi Informatică) şi studenţi foşti olimpici internaţionali ai Colegiului Naţional de Informatică “Tudor Vianu”.

Concursul are ca scop crearea unui cadru în care competitivitatea în rândul elevilor să le sporească performanţele şi să le stimuleze interesul pentru disciplina informatică.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW