joi, 26 martie, 2020
8.6 C
București

Primăria Sectorului 1 solicită încetarea activității depozitului de deșeuri operat de Iridex

Într-o scrisoare adresată astăzi Gărzii Naționale de Mediu, edilul sectorului 1, Dan Tudorache, solicită acestei instituții să dispună încetarea activității depozitului de deșeuri situat pe strada Drumul Poiana Trestiei nr.17-27 din Sectorul 1 al Capitalei și administrat de Iridex Group. 

În scrisoarea adresată conducerii Gărzii Naționale de Mediu, primarul aduce drept argument împlinirea condițiilor de încetare a activității prevăzute  în Autorizația Integrată de Mediu nr.15/14.02.2018, respectiv atingerea capacității de depozitare (4.500.000 mc) și împlinirea termenului până la care activitatea de depozitare este permisă (21.03.2020).

„Solicit conducerii Gărzii Naționale de Mediu să dispună de urgență încetarea activității acestui depozit de deșeuri care otrăvește de ani buni aerul Capitalei. Conform Autorizației Integrate de Mediu ce-i permitea funcționarea, activitatea ce face obiectul acestei autorizații se poate desfășura până la împlinirea oricăreia din cele două condiții. Ori, în prezent, s-au împlinit ambele condiții pentru stoparea funcționării acestui depozit, iar continuarea activității acestuia este, cu atât mai mult, în afara legii”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Din expertiza topografică administrată în dosarul nr.15248/3/2018, despre care conducerea Gărzii Naționale de Mediu are cunoștință, a reieșit cu certitudine faptul că încă de la data de 25.07.2019 capacitatea maximă de depozitare era depășită cu 450.000 mc.

Totodată, și a doua condiție, la a cărei împlinire, activitatea depozitului de deșeuri încetează, a intrat în vigoare la data 23.03.2020 când Consiliul General al Municipiului București a hotărât să nu mai prelungească contractul nr.955/11.03.1999, care a stat la baza emiterii Autorizației Integrate de Mediu nr.15/14.02.2018.

În această situație, edilul Dan Tudorache consideră că devin incidente prevederile art.15 alin.2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2005, conform cu care, Iridex ar fi trebuit să notifice Agentia pentru Protecția Mediului București, cu privire la modificarea condițiilor care au stat la baza actului de reglementare reprezentat de Autorizația Integrată de Mediu amintită mai sus și să înceteze activitatea până la revizuirea autorizației integrate de mediu. Neîndeplinirea acestor obligații constituie contravenție, potrivit art.96,alin.3, pct.1, 11 și 12 din actul normativ menționat anterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sesiunea plenară specială a PE: Deputații europeni solicită un răspuns mai unitar dat de UE pandemiei de Covid-19

687 de deputaţi au participat joi, 26 martie, la Bruxelles, la primul vot din cadrul plenarei speciale a PE...

Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni

Guvernul a decis în şedinţa de azi amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni. Premierul Ludovic...

Poșta Română păstrează trimiterile extracomunitare până la 30 de zile

Poşta Română amintește tuturor clienților care, în perioada stării de urgență, au de ridicat trimiteri de la...

O firmă din Brașov sancționată de ANAF deși controalele fiscale sunt oprite

Într-un e-mail primit pe adresa redacției, o companie din Brașov, Haff Campers, acuză că, deși controalele fiscale...

TRENDING

Suzuki Jimny părăseşte Europa

Suzuki Jimny urmează să fie comercializat pe...

Curierul Național, numărul 7797

24 ianuarie 1859, momentul fondator al României...