Prime Kapital a plantat 150 de arbori în zonele destinate spațiilor verzi

Pentru a îmbunătăți calitatea vieții și a crește stabilitatea ecosistemelor în marile oraşe, spațiile verzi din zonele urbane și suburbane ar trebui să fie transformate în infrastructură verde. Printr-o strategie unică de colectare a apelor pluviale și o abordare orientată către sporirea biodiversității, proiectul Avalon Estate, dezvoltat de Prime Kapital, integrează un parc destinat rezidenților, cu rol ecologic și de agrement.

„Ne-am asumat angajamentul de a dezvolta un proiect integrat, unitar din punct de vedere al designului și al arhitecturii peisagistice. Un prim pas în această direcție îl reprezintă finalizarea primei etape de amenajare a parcului central și a zonei verzi de pe malul lacului, prin plantarea a 150 de arbori. Astfel, pentru ca primii rezidenți ai Avalon Estate să se poată bucura pe deplin de spațiile verzi, am plantat un mix de specii cu creștere rapidă, medie și lentă”, spune Maggie Kitshoff, Residential Projects Director Prime Kapital.

Proiectul de peisagistică întrunește criterii ecologice, funcționale și estetice. Selecția arborilor în prima etapă a fost axată pe integrarea cât mai multor specii locale (sau varietăți ale acestora) cu valoare ecologică ridicată (Quercus robur, Salix sp., Populus sp., Acer campestre, Tilia sp., Carpinus sp,), specii exoticenon-invazive (Liquidambar styraciflua, Crataegus x lavallei), specii perene care asigură varietatea de la un anotimp la altul (Fraxinusoxycarpa “Raywood”, Prunus cerasifera “Pissardi”, Sorbusaucuparia, Corylus colurna), dar și specii non-alergene sau cu nivel scăzut de polen.

Proiectul Avalon Estate pune la dispoziția viitorilor proprietari 733 de unități – vile, townhouse-uri și apartamente –, sub un concept unic de comunitate integrată. Proiectul se întinde pe o suprafață de peste 8,1 hectare, dintre care 2 hectare sunt reprezentate de spații verzi. Primele 39 de unități sunt disponibile pentru rezervare, urmând să fie finalizate în 2020.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW