joi, 2 aprilie, 2020
10.6 C
București

Primul caz de coronavirus în România, în județul Gorj

Autorităție române au confirmat primul caz de infecție cu coronavirus în România. Este vorba despre o persoană din județul Gorj, care a intrat în contact cu cei doi italieni depistați pozitiv cu Covid-19, după o călătorie în țara noastră, anunță B1TV.

Este vorba despre un purtător aflat în perioada de incubație. Persoana e asimptomatică și va fi adusă cu izoleta la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Vestea vine în contextul în care doi cetățeni italieni, care au vizitat România în perioada recentă, au fost depistați pozitiv cu coronavirus la revenirea în țara lor.

Primul italian depistat pozitiv, un bărbat în vârstă de 71 de ani, este căsătorit cu o româncă și a călătorit în județul Gorj, între 18 și 22 februarie, unde a luat contact cu soacra sa, dar și cu alte persoane, bărbatul desfășurând și o serie de întâlniri de afaceri, preciza MAE miercuri.

Celălalt italian, în vârstă de 51 de ani, l-ar fi însoțit în această vizită pe teritoriul României. 

Costache: „Starea bărbatului este bună”

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat într-o conferință de presă că „starea bărbatului este bună și sperăm într-o evoluție pozitivă.”

Raed Arafat a adăugat că „în casa respectivă mai sunt șapte persoane, iar toate au fost testate negativ. Totuși, cele șapte persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază și nu vor putea pleca de acasă.”

Autoritățile nu au făcut publice detalii legate de pacient, localitatea, vârsta, sau dacă mai suferă de alte probleme de sănătate.

2 COMENTARII

  1. SI-L ADUCI PE BOLNAV IN BUCURESTI, IN MIJLOCUL A 2-3 MILIOANE DE OAMENI, CA SA-I IMBOLNAVEASCA SI PE ALTII IN LOC SA-L TRANSPORTI INTR-UN SAT IZOLAT DE LUME? CE CREIER POTI SA AI ? IN PLUS AU VENIT IN TARA MII DE ROMANI IN FEBRUARIE, CU MASINILE, DIN ITALIA SI GERMANIA NECONTROLATI LA GRANITA NOASTRA DE NIMENI SI S-AU RASPANDIT PRIN JUDETE CA BRAILA< GALATI, VASLUI, CLUJ ETC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Efectele crizei CoVid-19 asupra fondurilor de pensii private

• Restricțiile impuse libertății de mișcare a persoanelor și bunurilor în contextul crizei CoVid-19 au afectat semnificativ...

“Varșovia, Budapesta și Praga au violat legislația UE” în chestiunea migranților

Polonia, Ungaria și Republica Cehă nu au respectat legislația Uniunii Europene, refuzând în 2015, când avea loc...

Corona-populism

Ce ar fi dacă băncile nu ar mai oferi dobândă la depozitele atrase, populație sau companii, până...

2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu...

TRENDING

HONOR VIEW20 – Noi standarde in materie de smartphone-uri

HONOR, unul dintre e-brandurile de top de smartphone-uri,...

COTAR cere demisia de onoare a ministrului Lucian Șova

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România...