Principalele avantaje ale bicicletelor electrice

Bicicletele electrice și cele obișnuite sunt foarte asemănătoare. Ambele au cadru, două roți, ghidon, scaun, pedale și alte piese. Aceasta înseamnă că, dacă te gândești să cumperi o bicicletă electrică, ești deja fan al bicicletelor clasice.

În acest articol, vom analiza principalele argumente pro bicicletele electrice în comparație cu bicicletele obișnuite, precum și câteva caracteristici comune între ele.

Ecologică

O bicicletă electrică este ecologică – la fel ca o bicicletă normală. Nu produce emisii nocive în atmosferă, deoarece funcționează mai degrabă cu electricitate decât cu combustibil lichid. Din același motiv, bicicletele electrice sunt la fel de silențioase ca bicicletele obișnuite.

Sănătate și menținerea activă

A merge cu bicicleta este foarte sănătos. Când dai din pedale, funcționează nu numai picioarele, ci întregul corp – brațele, umerii, abdomenul etc. Este ca și cum ai înota în mare, doar că navighezi prin curenți de aer, nu curenți de apă.

Este important că faci mișcare atunci când mergi cu bicicleta, spre deosebire de folosirea unui scuter electric, de exemplu, pe care doar stai.

Dacă îți place să participi la evenimente sportive pe o bicicletă obișnuită, o poți face și pe o bicicletă electrică. Chiar și astăzi există multe competiții pe biciclete electrice, chiar și evenimente populare.

Motor și efort

Trebuie să pedalezi pe o bicicletă electrică. Dacă ai crezut că bicicletele electrice se mișcă singure, atunci te înșeli. Motorul funcționează când pedalezi. Aceste biciclete sunt numite „biciclete electrice cu pedală”.

Acestea fiind spuse, există biciclete pe care nu trebuie să pedalezi, dar sunt destul de rare.

O bicicletă electrică este ușor de condus – motorul te ajută să pedalezi. Faci mai puțin efort, într-adevăr, transpiri mai puțin, iar călăria este și mai confortabilă și mai plăcută. Acest lucru este important mai ales pentru navetă, dacă nu ai duș la locul de muncă.

Bicicletele electrice sunt, de asemenea, excelente pentru persoanele mai puțin capabile fizic.

Viteză

Poți atinge viteze de până 25 km pe oră în modul de asistență motorizată cu o bicicletă electrică. Acest lucru este suficient pentru a merge pe străzile orașului și peste tot. Este mult mai rapid decât viteza medie a unei mașini în trafic în timpul orei de vârf.

Când călătorești cu o bicicletă electrică, motorul te va ajuta să pedalezi până când atingi o viteză de 25 km pe oră. Aceasta este viteza maximă permisă de lege, în caz contrar, bicicleta va merge prea repede (mai mult ca un moped sau o motocicletă).

Gama de baterii

În funcție de baterie și încărcător, poate dura aproximativ 2,5-8 ore pentru a reîncărca complet o bicicletă electrică după descărcare. Cu toate acestea, nu este nevoie să descarci bateria înainte de încărcare, nu există „memorie a bateriei”. Încărc-o oricând ai nevoie!

Dacă bateria unei biciclete electrice se epuizează pe șosea, poți merge totuși la fel ca pe o bicicletă normală. O bicicletă normală mai grea, într-adevăr. Trebuie doar să continui să pedalezi. Bicicleta electrică nu se va opri, ca o mașină care a rămas fără benzină.

Distanţă

Dacă ai mers vreodată cu bicicleta obișnuită, știi că 50 de kilometri reprezintă o plimbare destul de lungă. Poți merge mai mult cu o bicicletă electrică, cu același efort.

Urcare susținută

Unul dintre principalele beneficii ale unei biciclete electrice este că este mult mai ușor să călătorești pe teren neuniform și când urci dealuri sau munți. Urcarea pe dealuri sau munți poate fi foarte dificilă dacă nu ești o persoană foarte activă.

Greutate și dimensiune

Bicicletele electrice sunt de obicei mai grele decât o bicicletă normală. Pot cântări până la 25 kg sau mai mult, în timp ce o bicicletă obișnuită cântărește în jur de 13 kg. Părțile mai grele ale unei biciclete electrice sunt motorul și bateria.

Bicicletele electrice pot fi mai greu de transportat din cauza greutății lor, mai ales dacă nu locuiești la parter. Pentru a le stoca, este posibil să ai nevoie de puțin mai mult spațiu. Și pentru a le transporta, este posibil să fie nevoie să le pui în mașină sau pe un suport montat pe o bară de remorcare, mai degrabă decât pe acoperiș.

Cost

Bicicletele electrice sunt mai scumpe decât o bicicletă neelectrică.

În plus,bicicletele electrice sunt foarte căutate, astfel încât există un risc mai mare ca acestea să fie furate dacă sunt lăsate pe stradă, deci este întotdeauna recomandabil să le depozitezi în interior sau în siguranță în exterior.

Întreținere

Dacă cumperi mai degrabă un model nou decât unul uzat, bicicletele electrice nu vor avea nevoie de întreținere. Cele mai importante lucruri sunt menținerea acesteia curată, ungerea sistemului de antrenare și verificarea regulată a lanțului și a roților.

Dar dacă ai nevoie să îți repari bicicleta, de obicei este la fel de ușor ca la o bicicletă obișnuită. Întreținerea și repararea unei biciclete electrice nu ar trebui să fie mai scumpe, deși găsirea unui specialist în reparații ar putea fi dificilă. Producătorii de automobile precum Bosch și Shimano au o rețea de dealeri calificați care pot lucra pe orice bicicletă echipată cu sistemele lor.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW