duminică, 9 august, 2020
32.6 C
București

Proiect comun PNL-PSD pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali

PSD și PNL au depus, joi, un proiect comun pentru prelungirea mandatelor actualilor aleși locali până la 1 noiembrie. Inițiativa este programată să fie dezbătută în regim de urgență în Parlament.

Cele mai importante prevederi ale propunerii legislative vizează prelungirea mandatelor tuturor actualilor aleși locali cu patru luni, până la 1 noiembrie 2020, posibilitatea de a depune candidaturile online și înjumătățirea numărului de semnături de susținere necesare.

Nu mai puțin importantă este însă prevederea conform căreia Parlamentul va fi cel care stabilește data alegerilor locale de anul acesta, prin lege organică, și nu guvernul, așa cum s-a întâmplat în ultimii 30 de ani.

Pentru că legea trebuie să intre în vigoare cât mai rapid, deoarece la finalul lunii expiră mandatele actualilor aleși locali, ea va fi dezbătută în regim de super urgență de Parlament.

Astfel, actul normativ intră în comisiile de specialitate ale Senatului.

Vineri, va ajunge în plen, urmând ca, la începutul săptămânii viitoare, proiectul să fie supus votului în Camerei Deputaților.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...

Uriașă manifestație anti-regim la Beirut. A fost atacat un minister

Corespondenții agențiilor internaționale de presă aflați în aceste zile la Beirut informează că, sâmbătă, o uriașă mulțime...